Antena 3 CNN Life Adevărul despre fulgii de ovăz care se găsesc în magazinele din România

Adevărul despre fulgii de ovăz care se găsesc în magazinele din România

Adevărul despre fulgii de ovăz care se găsesc în magazinele din România
Sursa foto: foto: pixabay.com
02 Mar 2017   •   10:14

Cu toate că nu te gândești la lista ta de cumpărături ca la o rețetă, multe dintre alimentele pe care le mănânci au puterea de a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate. Așa că, data viitoare când mergi la piață sau la magazin, asigură-te că alegi acele alimente care au puteri de vindecare. Iată care sunt acestea!

Ce alimente au puteri de vindecare?

1. Merișoare

Cu toate că sunt cunoscute în general pentru ajutorul pe care îl oferă prevenției infecțiilor urinare, aceste fructe au un conținut bogat de antioxidanți, care pot proteja și vindeca organismul de deteriorarea celulelor. În plus, merișoarele conțin chiar și compuși care pot împiedica dezvoltarea și creșterea anumitor tipuri de cancer, precum cancerul la sân, pulmonar și de colon.

2. Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz au nenumărate proprietăți de vindecare, ce îți pot transforma corpul atât pe interior, cât și în exterior. Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre, scad nivelul colesterolului rău din organism și stabilizează nivelul de zahăr din sânge. În plus, ovăzul joacă un rol important și în prevenirea bolilor cardiovasculare, având nenumărate beneficii pentru sănătatea inimii. Iar utilizarea fulgilor de ovăz pe piele te poate ajuta să tratezi anumite afecțiuni dermatologice, inclusiv dermatita, erupțiile cutanate și psoriazisul.

Continuarea, pe Eva.ro.

×
Parteneri
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile
x close