Oul de prepelita contine si calciu, zinc, sulf si potasiu, elemente ideale pentru revitalizarea organismului la orice varsta.
Beneficiile pe care le aduce consumul de oua de prepelita:
- ajuta si imbunatatesc functionarea aparatul cardiovascular
- intaresc inima
- scad nivelul colesterolului
- regleaza nivelul zaharului din sange in cazurile de diabet
- ajuta la digestie
- regleaza aciditatea gastrica
- ajuta in detoxifierea ficatului si in regenerarea acestuia dupa anumite boli
- trateaza afectiunile de rinita alergica, alergii si eczeme
- trateaza bolile renale
- trateaza afectiunile oftalmologice si ORL
- ajuta in tratarea afectiunilor sistemului nervos
- eficiente in tratarea depresiilor si a stresului
- ajuta creierul
- incetinesc procesul de imbatranire
- ajuta in curele de slabire, fiind foarte bune contra obezitatii
- Sunt recomandate, mai ales:
- dupa interventiile chirurgicale si radioterapii
- in perioada post-natala
- in cazurile de anemie
- spasmofilie
- migrene
- astenie nervoasa
Sursa: ElaCraciun.ro