x close

Adevărul despre sfecla roșie care se găsește în supermarketurile din România

de D.G.    |    21 Ian 2020   •   18:35
Adevărul despre sfecla roșie care se găsește în supermarketurile din România 817 foto: Pixabay.com

Cunoscută pentru beneficiile sale încă din antichitate, sfecla roșie are în compoziția sa multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți.

Iată care sunt cele mai importante efecte pozitive pe care le are asupra sănătății:

1. Luptă împotriva anemiei

Sfecla roșie conţine o gamă largă de vitamine, minerale şi substanţe active. Printre acestea conţine fier, dar şi acid folic – importante în producerea de globule roşii la nivelul măduvei osoase hematogene.

2. Protejează ficatul

Afecţiunile hepatice pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie. Astfel ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar în stările infecţioase precum hepatite sfecla roşie ajută la îmbunătăţirea metabolismului celular şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice).

Continuarea, pe doctorulzilei.ro.

Citeşte mai multe despre:

sfecla rosie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati