Antena 3 CNN Life Ai mâncat, din greșeală, pâine cu mucegai? Uite ce poți să pățești

Ai mâncat, din greșeală, pâine cu mucegai? Uite ce poți să pățești

Ai mâncat, din greșeală, pâine cu mucegai? Uite ce poți să pățești
Sursa foto: sursa foto: ziarul21.ro
25 Apr 2017   •   14:22

Nimeni nu isi propune sa manance paine mucegaita, insa uneori ne dam seama prea tarziu ca franzela pe care o tineam pe masa de o saptamana s-a stricat. Multi dintre noi am mancat, fara sa vrem, paine cu mucegai, insa nu am stiut riscurile la care ne supunem, scrie kfetele.ro.

Mancarurile mucegaite, inclusiv painea, sunt periculoase deoarece iti pot aduce in organism micotoxine sau otravuri fungice. Anumite tipuri de mucegai pot provoca toxinfectii alimentare, care au ca efecte nedorite crampe intestinale, febra, diaree, voma si ameteala.

In functie de tipul de mucegai care se dezvolta in paine, poti suferi de toxinfectie alimentara sau  de alte probleme stomacale grave. Salmonella poate fi un rezultat al consumului de paine mucegaita, fiind o boala care se vindeca in urma tratamentului. Insa sunt si altele cu efecte mult mai grave, ca Stachybotrys chartarum, care poate cauza iritarea cavitatii bucale, a nasului si a gatului si, in cazuri mai grave, poate duce la soc, hemoragie, necroza dermica si chiar deces.

×
Parteneri
Premieră în lumea auto: Apare taxa pe kilometraj!
x close