Animalul care are o memorie incredibilă. Își amintește expresiile faciale ale oamenilor

30 Apr 2018   •   18:16
Animalul care are o memorie incredibilă. Își amintește expresiile faciale ale oamenilor Foto: pixabay.com

Caii sunt atât de inteligenți încât, dacă au văzut o persoană într-o fotografie și aceasta avea o figură morocănoasă, o vor evita în momentul în care vor fi față în față.

Cercetătorii de la Universitățile Portsmouth și Sussex din Anglia au testat această teorie arătându-le cailor fotografii cu oameni supărați sau fericiți, cu câteva ore înainte de întânire. În realitate, caii au avut reacții diferite față de respectivele persoane.

Nu doar că reușesc să citească expresiile faciale ale oamenilor, dar își pot aminti și starea lor emoțională. Ei sunt capabili să își adapteze comportamentul în funcție de asta.

“Știam că sunt animale inteligente din punct de vedere social, dar este pentru prima dată când am putut dovedi că un mamifer are abilitatea deosebită de a-și aminti emoțiile. Ceea ce este foarte surprinzător este că nu a fost nevoie ca ei să aibă o experiență pozitivă sau negativă cu ei ca să reacționeze diferit, ci pur și simplu să-i vadă în fotografii” a spus dr. Leanne Proops, de la Universitatea Portsmouth, citat de dailymail.com.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close