Antena 3 CNN Life Anunț alarmant despre o bacterie periculoasă din apa mării! A apărut acolo unde specialiștii nu se așteptau!

Anunț alarmant despre o bacterie periculoasă din apa mării! A apărut acolo unde specialiștii nu se așteptau!

Anunț alarmant despre o bacterie periculoasă din apa mării! A apărut acolo unde specialiștii nu se așteptau!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
08 Iul 2019   •   17:01

Vibrio vulnificus este o bacterie care cauzează fasceita necrozantă, o infecţie bacteriană care distruge pielea şi ţesuturile moi de sub ea.

Pornind de la cazurile a cinci persoane care au prezentat cazuri severe de fasceită necrozantă, o infecţie bacteriană care distruge pielea şi ţesuturile moi de sub ea într-un mod care pare că „mănâncă” respectivele ţesuturi, după ce au fost expuşi la apa sau fructele de mare din Golful Delaware, oamenii de ştiinţă au descoperit că Vibrio vulnificus, bacteria responsabilă de această infecţie, şi-a extins arealul în care preferă să trăiască, notează Live Science, citat de Descoperă.

În mod obişnuit, bacteria Vibrio vulnificus poate fi găsită în apele calde ale Golfului Mexic, iar faptul că a fost identificată în apele Golfului Delaware reprezintă o surpiză neplăcută. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că, din cauza încălzirii globale, apele Golfului Delaware au devenit propice dezvoltării acestui microb.

Infecţia cu această bacterie poate avea loc în două modalităţi: atunci când o persoană consumă fructe de mare contaminate sau când intră în apele în care aceste bacterii pot fi identificate cu răni deschise.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close