Antena 3 CNN Life Asa te ingrasa sucurile dietetice!

Asa te ingrasa sucurile dietetice!

Asa te ingrasa sucurile dietetice!
de O.P.    |    26 Sep 2014   •   13:56

Multe femei aleg sa consume sucuri dietetice in speranta ca evita astfel ingrasarea, insa oamenii de stiinta au demonstrat ca acestea sunt mult mai periculoase decat sucurile clasice cu indulcitori naturali.

Rolul indulcitorilor artificial este inlocuirea zaharului in diverse produse astfel incat acestea sa-si mentina gustul dulce, dar fara surplusul de calorii specific zaharului natural. Pe acest principiu mizeaza producatorii de produse dietetice, sustinand ca ele ajuta la slabit. Insa stiinta arata exact opusul. Produsele dietetice, mai ales sucurile, cel mai des consumate, ingrasa.

Bacteriile din tractul digestiv sunt legatura care lipsea pana in prezent dintre indulcitorii artificiali si bolile metabolice asociate cu surplusul de kilograme, se arata intr-un studiu al cercetatorile de la Institutul de Stiinta Weizmann din Israel.

Consumul de bauturi ce contin indulcitori artificiali, pentru aspartam, sucraloza sau zaharina creste intoleranta la glucoza in organism, aceasta fiind precursoarea multor boli metabolice, precum diabetul zaharat de tip II, dar si a procesului de ingrasare in general. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta israelieni. Insa, mai mult, in urma cercetarilor, ei au descoperit ca un consum de bauturi cu zahar natural nu creste intoleranta la glucoza. Asadar, indulcitorii artificiali sunt de vina.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close