Antena 3 CNN Life Aspiratoarele robot, noul ajutor din casa ta

Aspiratoarele robot, noul ajutor din casa ta

Aspiratoarele robot sunt noua minune ce ne ajută în curăţenie. Acestea sunt mici, practice şi aspiră murdăria din casă în locul nostru.

Aspiratoarele robot, noul ajutor din casa ta
de Georgiana Adam    |    18 Noi 2021   •   15:46

Ce sunt aspiratoarele robot?

După cum şi numele spune, sunt nişte roboţei de dimensiuni reduse dotaţi cu roţi, sistem de ghidare, perii, sistem de aspirare şi un compartiment de stocare a prafului si mizeriei.

Acestea funcţionează precum un aspirator clasic, doar că nu trebuie să depunem noi efort pentru a aspira casa, ci face acest lucru de unul singur.

Sunt eficiente aspiratoarele robot sau sunt doar niste gadget-uri inutile?

Părerile cu privire la aspiratoarele robot sunt împărţite, unii afirmând că nu se compară cu puterea de aspirare al unui aspirator clasic, alţii afirmând că sunt cea mai bună invenţie din ultimii ani, uşurând considerabil munca.

Pe piaţă sunt o varietate de aspiratoare robot, unele având un preţ infim de doar 300-400 lei, însă un aspirator robot de calitate are un preţ de pornire de la minim 1000 lei.

Cele la 300-400 lei sunt de fapt nişte replici nereuşite ale aspiratoarelor robot şi majoritatea celor care afirmă că aspiratoarele robot nu îşi fac treaba sunt cei care deţin acele modele slabe şi ineficiente la preţuri derizorii.

Care sunt cele mai bune aspiratoare robot?

Cele mai bune aspiratoare robot sunt cele de la Xiaomi, Roborock, Rowenta, iRobot.

Preţurile pornesc de la 1000 lei şi pot ajunge şi la 3000+ lei, în funcţie de dotări şi tehnologia incorporată. Dar cu un buget de aproximativ 1500 lei vă puteţi lua un aspirator robot decent care se descurcă cu brio în procesul de curăţenie.

În unele magazine de bricolaj sau în unele supermarketuri se găsesc uneori la ofertă fel şi fel de aspiratoare robot No Name la preţuri mici.

După cum am spus mai sus, acestea sunt nişte replici ale aspiratoarelor robot şi eficienţa lor tinde spre 0.

Un exemplu de aspirator robot foarte eficient este Roborock S5 Max, acesta se găseşte la un pret accesibil şi este foarte eficient în a curăţa murdăria. Are şi funcţia Mop, astfel încât cu un efort minim din partea noastră, pe lângă aspirare, beneficiem şi de o curăţare cu mopul a podelei.

De unde putem cumpăra aspiratoare robot?

Datorită popularităţii lor, aspiratoarele robot se găsec în majoritatea magazinelor de electrocasnice, cât şi în marile magazine online.

Alegând să cumpăraţi online, veţi beneficia totuşi de preţuri puţin mai mici.

Principalele avantaje ale aspiratoarelor robot:

  • Consum redus de energie electrică

  • Eficienţa în curăţenie

  • Necesită întreţinere minimă

  • Curăţă praful mai bine decât un aspirator clasic

  • Sunt ideale pentru cei care au animale de companie

Concluzie

Un aspirator robot bun îşi face treaba pentru care a fost creat, fără nici o excepţie!

Datorită periilor rotative din exterior reuşeşte să strângă praful şi murdăria din colţuri sau de la marginea pereţilor mai bine decât o face un aspirator clasic.

Cu alte cuvinte, investiţia într-un aspirator robot ne va face viaţa mai usoară!

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close