Antena 3 CNN Life Boala femeilor înfometate şi bete

Boala femeilor înfometate şi bete

Una din patru tinere renunţă la mâncare pentru „a face loc“ caloriilor pe care le conţin băuturile alcoolice, arată un studiu.

Boala femeilor înfometate şi bete
09 Ian 2020   •   23:12

Femeile tinere îşi riscă sănătatea alegând să mănânce alimente sărace în calorii pentru a putea consuma alcool fără să se îngraşe, spun specialiştii din Statele Unite.

Fenomenul, numit „drunk­norexia" - „drunk" în limba engleză înseamnă „beat" - este întâlnit mai ales în rândul studentelor, care sunt prinse la mijloc între dorinţa de a se menţine slabe, dar şi cea de a ţine pasul cu ceilalţi în privinţa consumului de băuturi, potrivit Adevărul.

Astfel, ele aleg să sară peste mesele de seară dinaintea unui petreceri. Cercetătorii americani de la Universitatea Missouri, care au interogat mai mulţi studenţi, au descoperit că aproximativ 16% din aceştia susţin că încearcă să reducă numărul de calorii pe care le consumă prin mâncare în favoarea celor din băuturile alcoolice.

„Decizia acestora poate avea însă efecte pe termen lung asupra sănătăţii, printre care leziuni ale organelor şi probleme cognitive", spune Victoria Osborne, profesor specializat în sănătatea publică.

Chiar dacă alcoolul nu conţine grăsimi, unele băuturi au în compoziţie foarte multe calorii.O analiză publicată în urmă cu câteva luni de specialişti americani în psihiatrie arată că aproximativ o treime dintre cazurile de bulimie sunt asociate cu consumul excesiv de alcool sau de droguri. Astfel, nutriţioniştii au introdus termenul de „drunknorexia" pentru că, în opinia lor, există o legătură directă între adicţia de alcool şi tulburările de alimentaţie.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close