Antena 3 CNN Life Care a fost, de fapt, cea mai veche profesie din lume

Care a fost, de fapt, cea mai veche profesie din lume

Care a fost, de fapt, cea mai veche profesie din lume
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Ian 2019   •   21:14

Potrivit unui nou studiu, primii “specialiști” din istorie au fost șamanii (numiți și preoți, vrăjitori, oameni sfinți, druizi etc. în funcție de cultură). Aceastia au apărut concomitent în societăți de pe întreg Globul și au ocupat o poziție specială în comunitatea lor de la început.

Într-un timp în care oamenii erau extrem de vulnerabili în față mediului, puterea de a influență cursul lucrurilor prin abilități “speciale” era extrem de importantă.

“Potrivit teoriei, sunt lucruri importante pe care am vrea să le putem controla – chemarea ploii, a animalelor, vindecarea bolilor,” a declarat Manvir Singh, student în cadrul Departamentului a Evoluției Umane în cadrul Universitățîi de Arte și Științe, ce a participat la studiul publicat în jurnalul Behavioral and Brain Sciences.

“Pe tot Globul, oamenii cred că aceste rezultate importante și nesigure sunt influențate de forțe invizibile – zei, vrăjitoare, strămoși, spiriduși și mulți alții. Dar un șaman spune ‘Eu pot să controlez asta. Eu pot să vorbesc cu spiridușii. Eu pot să văd semnele vrăjitoarelor. Eu pot fi posedat de un zeu sau pot vorbi cu un zeu”, mai spune Manvir Singh, scrie Daily Mail.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close