De asemenea, aspirina previne modificarile de culoare ale pielii, cauzate de imbatranire sau de razele soarelui, si reduce aparitia ridurilor si a liniilor fine, datorita proprietatilor sale antiinflamatoare.
Cum o folosesti
•    Cand pielea tinde sa devina mai uleioasa ca de obicei, o poti folosi impreuna cu anumite sucuri de fructe citrice (lamaie, lime sau portocale).
•    In lunile de iarna, tenul tau va fi mai uscat si, de aceea, va trebui sa amesteci aspirina cu ceva emolient, cum este mierea sau uleiul de masline.
•    Aspirina poate fi utilizata si daca ai tenul ceva mai uscat si sensibil, daca in masca realizata adaugi si o lingurita de miere sau pulpa de aloe vera
•    Un produs lactat (bogat in acid lactic), cum ar fi iaurtul, smantana si laptele, poate fi substituentul perfect al acidului din fructe, daca tenul tau este unul uleios.
Trateaza acneea si previne aparitia punctelor negre
Aspirina este un remediu din timpuri vechi pentru petele de pe piele si cosurile cauzate de acnee.
Cum procedezi: Ai nevoie de 2 tablete de aspirina pe care le zdrobesti bine; adaugi putina zeama de lamaie pentru a obtine o pasta, cu care te dai pe zonele afectate ale tenului. Dupa 5-10 minute, clateste-te bine, fara sa freci. Acidul salicilic din aspirina iti va usca imediat comedoanele, reducandu-le si facandu-le mai putin vizibile.