Antena 3 CNN Life Ce se întâmplă în corp după ce mănânci hrișcă

Ce se întâmplă în corp după ce mănânci hrișcă

Ce se întâmplă în corp după ce mănânci hrișcă
Sursa foto: foto: Pixabay.com
05 Iun 2017   •   10:14

Hrisca, o samanta bogata in nutrienti si lipsita de gluten, devine tot mai populara datorita beneficiilor sale pentru sanatate.

Desi majoritatea oamenilor cred ca hrisca face parte din categoria cerealelor, este de fapt o samanta bogata in fibre si proteine. Este buna pentru sanatatea inimii si contribuie la prevenirea diabetului si a tulburarilor digestive. Hrisca este foarte bogata in nutrienti si antioxidanti  printre care rutina, tanine si catehine.

 Un beneficiu major al boabelor de hrisca spre deosebire de cereale este compozitia unica de amino acizi care ii confera activitati biologice speciale. Acestea includ efectele de scadere a colesterolului, anti-hipertensiunea si imbunatatirea digestiei prin eliminarea constipatiei.

Continuarea, pe viataverdeviu.ro.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close