Antena 3 CNN Life Ce trebuie să faci ca să îți păstrezi locuința încălzită mai mult timp în această iarnă

Ce trebuie să faci ca să îți păstrezi locuința încălzită mai mult timp în această iarnă

Ce trebuie să faci ca să îți păstrezi locuința încălzită mai mult timp în această iarnă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
01 Oct 2017   •   13:28

În alte țări oamenii încep să folosească centrala începând cu luna octombrie şi se folosesc de ea zilnic, până în martie sau aprilie. Acest eveniment coincide cu trecerea la ora de iarnă, cu scăderea temperaturilor şi, mai ales, cu un cuantum ridicat al facturilor de căldură.

Potrivit descoperă.ro, încălzirea locuinţelor reprezintă peste 70% din întreaga energie consumată într-o locuinţă. Astfel, prin reducerea ei, dar fără a stopa încălzirea casei, nu numai că facturile nu vor mai fi atât de costisitoare, dar se vor reduce şi emisiile de carbon. Astfel, aici se regăsesc 10 metode prin care casa poate fi încălzită şi în alte moduri:

Foloseşte draperiile

Înlătură draperiile şi lasă soarele să pătrundă în casă, dar atunci când se înserează,  poziţionează-le în faţa geamului, căci vor acţiona ca un strat izolant, care va menţine căldura în casă.

Foloseşte cronometrele centralei electrice

Membrii Centrului de Energie Sustenabilă din Marea Britanie susţin că programarea centralei pentru a începe să funcţioneze un pic mai devreme decât de obicei, de exemplu cu 30 de minute mai devreme de momentul în care te trezeşti, dar setată la o temperatură mai mică, reprezintă un aspect mult mai avantajos decât dacă centrală începe să funcţioneze atunci când te trezeşti şi este setată la o temperatură mai ridicată. Acest lucru se datorează faptului că centrala funcţionează la o viteză constantă dacă este setată la o temperatură de 20 sau 30 de grade Celsius.

Mută canapaeaua

Poate fi extrem de plăcut să ai canapeaua poziţionată în imediata apropiere a caloriferului, dar aceasta absoarbe căldura care ar fi putut încălzi întreaga cameră. Prin mutarea acesteia de lângă calorifer, aerul cald poate circula liber.

Perfecţionează izolaţiile

Atunci când locuinţa începe să se încălzească, 25% din căldură este eliminată prin acoperiş. Acest lucru poate fi evitat printr-o izolare de 25 de cm în interiorul podului. De asemenea, căldura este pierdută şi prin pereţi. Cu toate că izolarea acestora nu este atât de convenabilă financiar precum este cea anterioară, pe termen lung, însă, beneficiile vor fi resimţite, căci valoarea facturilor va scădea, iar acest lucru se va simţi în timp.

Reflectă căldura

Panourile radiante de căldură sunt relativ ieftine, uşor de instalat şi asigură păstrarea căldurii emanate de către centrală. Acestea funcţionează prin reflectarea căldurii înapoi, în cameră.
 

×
Subiecte în articol: locuinta incalzire centrala căldură iarnă
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close