Antena 3 CNN Life Cercetătorii au confirmat. Consumul de alcool, factor principal de îmbolnăvire şi mortalitate la nivel mondial

Cercetătorii au confirmat. Consumul de alcool, factor principal de îmbolnăvire şi mortalitate la nivel mondial

Cercetătorii au confirmat. Consumul de alcool, factor principal de îmbolnăvire şi mortalitate la nivel mondial
Sursa foto: Foto: pixabay.com
18 Sep 2018   •   10:59

Consumul de alcool constituie unul dintre principalii factori de îmbolnăvire şi deces pe plan mondial, cel mai sigur mod de eliminare a riscurilor fiind evitarea totală a alcoolului, conform unui studiu efectuat pentru revista The Lancet.

"La nivel mondial, consumul de alcool a fost în 2016 al şaptelea factor de risc atât pentru decese, cât şi din punctul de vedere al incapacităţii generate de boală (...). La categoria de vârstă 15-49 de ani, consumul de alcool era în 2016 principalul factor de risc, la nivel global, cu o rată a mortalităţii de 3,8% în rândul femeilor şi de 12,2% în rândul bărbaţilor", arată studiul.

"Consumul de alcool reprezintă un factor principal de risc de îmbolnăvire pe plan global şi generează substanţial pierderea sănătăţii. Am descoperit că riscul mortalităţii şi producerii cancerului creşte proporţional cu intensificarea consumului de alcool, iar nivelul de consum care minimizează pierderea sănătăţii este zero. Aceste rezultate sugerează că politicile privind controlul asupra consumului de alcool trebuie revizuite la nivel global, fiind necesar să se concentreze pe eforturile de reducere a consumului de pentru toate categoriile de cetăţeni", afirmă autorii studiului, finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Trei români au murit LIVE pe Facebook, într-un accident la Strasbourg
x close