Antena 3 CNN Life Culinar Rețeta celebră de fursecuri care a înnebunit gospodinele în preajma sărbătorilor. Se prepară extrem de rapid!

Rețeta celebră de fursecuri care a înnebunit gospodinele în preajma sărbătorilor. Se prepară extrem de rapid!

Reţeta celebră de fursecuri în formă de steluțe, om de zăpadă, brăduți sau globulețe care a înnebunit gospodinele în preajma sărbătorilor de iarnă, se prepară extrem de rapid.

Rețeta celebră de fursecuri care a înnebunit gospodinele în preajma sărbătorilor. Se prepară extrem de rapid!
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2023   •   10:18

Aceste fursecuri de Crăciun vor umple casa cu aroma lor îmbietoare și vor fi cu siguranță un succes pe masa de sărbători.

În fiecare an, cu apropierea sărbătorilor, gospodinele sunt în căutarea rețetelor perfecte care să aducă magia Crăciunului în casele lor.

Printre toate aceste delicii festive, există o rețetă de fursecuri de Crăciun care a devenit rapid o adevărată senzație și a înnebunit gospodinele cu aroma sa îmbietoare și gustul inconfundabil.

Citeşte şi: Reţetă turtă dulce gata în 30 de minute. Aluatul rămâne moale chiar şi două luni

Rețeta de fursecuri care a înnebunit gospodinele în preajma sărbătorilor

Ingrediente cele mai bune fursecuri de Crăciun cu ghimbir şi scorţişoară

  • 225g unt la temperatura camerei
  • 200g zahăr brun
  • 1 ou
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 350g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurițe ghimbir măcinat
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare cele mai bune fursecuri de Crăciun cu ghimbir şi scorţişoară

Într-un bol mare, amestecaţi untul și zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați oul și esența de vanilie, continuând să amestecați bine.

Într-un alt bol, amestecați făina, praful de copt, sarea, ghimbirul și scorțișoara.

Adăugați treptat amestecul de ingrediente uscate peste amestecul umed și amestecați până când obțineți un aluat omogen.

Împărțiți aluatul în două părți, formați două role și înfășurați-le în folie alimentară. Lăsați-le la frigider timp de cel puțin o oră sau peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți tava cu hârtie de copt.

Tăiați rolele de aluat în felii de aproximativ 1 cm grosime și așezați-le în tavă, lăsând spațiu între ele.

Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de 10-12 minute sau până când marginile devin ușor aurii.

Lăsați fursecurile să se răcească înainte de a le transfera pe un suport.

Opțional, presărați zahăr pudră deasupra fursecurilor înainte de servire.

×
Subiecte în articol: fursecuri Crăciun
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close