Antena 3 CNN Life Culinar Preparatele tradiționale care au clasat România pe harta celor 100 de țări cu cea mai bună mâncare din lume

Preparatele tradiționale care au clasat România pe harta celor 100 de țări cu cea mai bună mâncare din lume

România este recunoscută pentru obiceiurile sale, pentru peisajele deosebite, dar și pentru preparatele tradiționale care încântă papilele gustative și celor mai pretențioși oaspeți.

Preparatele tradiționale care au clasat România pe harta celor 100 de țări cu cea mai bună mâncare din lume
Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2023   •   21:41

Mâncarea tradițională românească a devenit cunoscută la nivel internațional datorită aprecierilor primite de la turiștii din întreaga lume. Fie că este vorba despre mâncare sau dulce, preparatele românești au un gust aparte, datorită ingredientelor naturale folosite și a modului de preparare, care s-a păstrat de la străbuni. 

Datorită măiestriei sale culinare, România a ajuns să facă parte din top 100 țări cu cea mai bună mâncare din lume. Peste 50.000 de experți culinari au lucrat la ghidul gastronomic numit "Atlasul gustului" și au stabilit care sunt și cele mai răspândite preparate la nivel mondial.

"Atlasul gustului" a devenit un criteriu pentru turiști atunci când își aleg o destinație pentru următoarea vacanță. 

Citește și: Românii pot cumpăra brazi de Crăciun "cu pedigree", din pepiniere: "Primim pașaport de plantă"

Această enciclopedie a produselor locale din toată lumea clasează anul acesta Italia, Japonia, Grecia și Portugalia printre ţările cu cele mai bune bucătarii din lume. România se află pe locul 29 din 100, iar preparatul cel mai lăudat este ciorbă rădăuțeană. Apreciată este și varza a la Cluj.

De asemenea, România a ajuns cunoscută în lume și pentru salamul de Sibiu, magiunul de prune de la Topoloveni, cârnații de Pleșcoi, micii, ciorba de pește, telemeaua de Ibănești și brânza de burduf.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close