Antena 3 CNN Life Cum cresc riscul de divort un inel de logodna scump si o nunta costisitoare

Cum cresc riscul de divort un inel de logodna scump si o nunta costisitoare

Cum cresc riscul de divort un inel de logodna scump si o nunta costisitoare
de O.P.    |    14 Oct 2014   •   13:07

Cu cat inelul de logodna este mai scump si cu cat nunta este mai costisitoare, cu atat cuplul casatorit prezinta mai mari riscuri de a ajunge la divort.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii Universitatii Emory (Atlanta, SUA) dupa ce au analizat comportamentul financiar in cazul a 3.000 de americani care s-au casatorit. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca investitia in inelul de logodna si in nunta este direct proportionata cu riscul de divort. Cu cat investitia a fost mai mare, cu atat este mai mare si riscul de destramare a casniciei.

Cum asa? Cheltuielile exagerate in planificarea nuntii si cumpararea unui inel de logodna scump indica un comportament financiar deopotriva nesabuit, fapt care se rasfrange, indirect, asupra modului in care sotii gestioneaza finantele in casnicie. Mai mult, oamenii de stiinta de la Universitatea Emory au reusit sa indice si "zona de siguranta" in ceea ce priveste suma de bani indicata pentru cumpararea unui inel de logodna. In cazul americanilor, cei care au platit intre 500 de dolari (aproape 400 de euro) si 2.000 de dolari (aproape 1.600 de euro) pentru un inel de logodna prezinta cele mai mici riscuri de a ajunge la divort. Pe de alta parte, cei care au platit intre 2.000 de dolari si 4.000 de dolari (3.150 de euro) pe inelul de logodna prezint de 1,3 ori riscuri mai mari de a divorta de consoarta.

Insa nu doar inelul de logodna este un indicator al durabilitatii casniciei, ci si nunta in sine, mai exact, costurile nuntii. Femeile care au acceptat sa cheltuiasca 20.000 de dolari (aproximativ 15.700 de euro) pe nunta lor sunt de 3,5 ori mai predispuse sa ajunga la divort in casnicie decat cele care au cheltuit intre 5.000 de dolari (aproape 4.000 de euro) si 10.000 de dolari (aproximativ 7.900 de euro).

Cum asa? Studiile financiar-sociologice arata o stransa legatura intre comportamentul social al cuplului si sansele acestuia de a avea o relatie de cuplu trainica, de lunga durata.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close