Antena 3 CNN Life Se apropie cumpărăturile pentru masa de Crăciun. Cum îţi poţi da seama dacă ai cumpărat carne proaspătă

Se apropie cumpărăturile pentru masa de Crăciun. Cum îţi poţi da seama dacă ai cumpărat carne proaspătă

Se apropie cumpărăturile pentru masa de Crăciun. Cum îţi poţi da seama dacă ai cumpărat carne proaspătă
01 Dec 2016   •   23:51

Vreti sa aveti siguranta ca la urmatoarele cumparaturi carnea pe care o veti lua din supermarketuri sau orice alt magazin va fi proaspata? Pentru a nu fi păcăliti, iată ce trebuie să faceti:

1. Carnea roșie, precum cea de vită sau de miel, are o culoare roșu-aprins când este proaspătă. Dacă are nuanțe violet, înseamnă că a fost expusă la oxigen, însă, în cele mai multe cazuri, poate fi consumată, conform myhalalkitchen.com.

2. Apasă carnea cu degetul – dacă aceasta ”revine”, înseamnă că este proaspătă. Dacă degetul se afundă în carne, cel mai probabil este veche și și-a pierdut elasticitatea.

3. Miroase carnea întotdeauna. Nu ar trebui să miroasă a nimic. Dacă simți miros de amoniac sau alte substanțe, sunt șanse ca bucata de carne să nu fie proaspătă.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close