Cum poți să faci cancer din cauza vinului! Cât de periculos poate fi vinul de țară!

de D.G.    |    31 Oct 2018   •   17:54
Cum poți să faci cancer din cauza vinului! Cât de periculos poate fi vinul de țară! foto: Pixabay.com

Este cunoscut faptul ca vinul face bine inimii, dar cat de bun este acesta cu adevarat pentru organism?

Nutritionistul Elena Nemtuc trage un semnal de alarma despre cele mai periculoase sortimente de vinuri pe care le consuma romanii. Efectele pot fi devastatoare.

Consumatorii pot face cancer din cauza unor vinuri care nu s-au intalnit niciodata cu strugurii, ci au in compozitie doar alcool, apa si arome.

Vinul este obtinut prin fermentatia alcoolica a strugurilor. Nu se adauga arome sau zahar. Cu toate acestea, vinul la pet sau cele cu un pret foarte mic (sub 15 lei, sticla de 750 ml) contine zahar, arome, apa, sulfiti si alcool.

Daca mai contin si struguri sau urme de struguri este discutabil. Asadar, un vin ieftin reprezinta de fapt o apa cu alcool si arome, ceea ce contravine atat normelor de productie, cat mai ales sanatatii. Cancer de esofag, faringe, laringe, colon, ficat, depresie, afectiuni dentare grave pot fi cauzate de un consum dezechilibrat de astfel de bauturi, asociate cu un stil de viata in general necorespunzator.

Vinul de tara tinde sa devina si el tot mai nepotrivit, deoarece se folosesc din ce in ce mai multe adaosuri daunatoare: zahar pentru o accelerare a procesului de fermentatie, sulfiti pentru o mai buna conservare.

Problema reala in acest caz fiind dozajul.

x close