Antena 3 CNN Life Cum să îți implici prietenii în noile tale proiecte, cum ar fi mutatul într-o casă nouă. Îmbină eficient utilul cu plăcutul

Cum să îți implici prietenii în noile tale proiecte, cum ar fi mutatul într-o casă nouă. Îmbină eficient utilul cu plăcutul

Chiar dacă trăim într-un context sanitar delicat, caracterizat de multe temeri, îmbolnăviri, nesiguranță și imprevizibilitate, asta nu înseamnă că viața nu își urmează cursul ei firesc.

Cum să îți implici prietenii în noile tale proiecte, cum ar fi mutatul într-o casă nouă. Îmbină eficient utilul cu plăcutul
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    25 Oct 2021   •   11:54

Mai mult decât atât, tocmai această caracteristică de incertitudine și nisipuri mișcătoare îi determină pe foarte mulți oameni să se dedice mai mult lucrurilor care contează în mod real. Astfel, prin petrecerea unui timp mai îndelungat cu familia, oamenii găsesc piloni de sprijin, motive pentru a se dedica unor proiecte, stabilitate și control.

Dacă și tu faci parte din această categorie și ai devenit de curând proprietarul unei garsoniere, al unui apartament sau case, înseamnă că nu vei mai avea prea mult timp să te gândești la tot ceea ce se întâmplă în jur. Ai de rezolvat multe lucruri, de pus la punct atâtea aspecte, de făcut față cu brio unei provocări pe cât de grele, pe atât de frumoase. Iată ce poți face pentru a menține un echilibru între muncă, tot ceea ce ține de casă și viața socială.

Petrecere de casă nouă

Cum sunt în vigoare foarte multe limitări, pentru a preîntâmpina potențiale probleme, dar și pentru a avea un pretext de a aduna toată gașca, invită-ți prietenii, după ce reușești să mobilezi chiar și parțial locuința, la o petrecere restrânsă de casă nouă.

Cel mai probabil, aceștia vor veni cu ideea de a-ți oferi bani, ceea ce nu e neapărat un lucru rău. Chiar dacă e un dar brut, lipsit, parcă, de orice implicare sufletească, măcar vei avea garanția că noua locuință nu va ajunge un depozit de obiecte inutile, la care nu vei putea renunța din respect pentru cei care ți le-au oferit. De exemplu, poți pune diferența de preț pentru a-ți procura anumite produse de care ai neapărat nevoie și care îți vor aduce un plus de confort, cum ar fi saltelele de pat adaptate mobilierului.

În plus, orice model ai alege, oricât de mari ar fi dimensiunile, saltelele îți vor fi livrate direct la ușă, fără a avea vreo grijă în ceea ce privește transportul sau programul din magazin. Astfel, nu doar că prietenii vor contribui pentru a-ți lua ceva de care ai nevoie, dar și tu vei fi pe deplin mulțumit. Totodată, le poți sugera să adauge și câteva daruri simbolice, un tablou cu voi sau o anumită decorațiune handmade. Important e că vă întâlniți, că atmosfera din casă va fi una de zile mari, cu multe râsete și voie bună - o ambianță necondiționată de prezența sau de valoarea unor cadouri.

Ajutor în amenajarea spațiului

Dacă ești sociabil și ai un cerc extins de prieteni, colegi, ba chiar și rude, poți să te întâlneșți, pe rând, cu unii dintre ei. Le poți chiar cere ajutorul pentru montarea mobilierului și la alegerea celor mai bune oferte, discutând, eventual, cu ei și despre amenajarea căminului. Desigur că, după o astfel de zi, vine și răsplata, măcar câte un vin fiert cu portocală și scorțișoară seara, într-un decor care începe să prindă tot mai mult contur. Astfel, nu te vei izola de cercul tău de oameni dragi și vei îmbina necesitatea de a-ți configura cât mai mult noua casă cu bucuria de a te revedea cu cei alături de care te simți în largul tău, într-un prezent în care mai toate interacțiunile au loc online.

Mai ales în acest context nefavorabil, este esențial să avem convingerea că nu suntem singuri, că orice realizare reprezintă un motiv de sărbătoare și de petrecere a timpului împreună cu prietenii. Așadar, implică-i pe cei dragi în transformarea unei proprietăți într-un „acasă”.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close