Antena 3 CNN Life De ce avem rău de mașină. La acest răspuns bizar sigur nu te-ai fi așteptat

De ce avem rău de mașină. La acest răspuns bizar sigur nu te-ai fi așteptat

De ce avem rău de mașină. La acest răspuns bizar sigur nu te-ai fi așteptat
Sursa foto: foto: Pixabay.com
11 Dec 2017   •   09:16

Persoanele care au rău de masină ar putea crede că această senzație este declanșată de probleme stomacale, dar de fapt motivul ar putea fi de-a dreptul straniu.

Potrivit lui Dean Burnett, neurolog și lector la Cardiff University, răul de mașină poate să fie un răspuns al creierului care crede că a fost otrăvit, scrie cunoastelumea.ro.

Omul, prin natura lui, a fost făcut să meargă pe jos. Călătoria cu mașina este un rezultat al evoluției tehnologice, însă corpul uman pur și simplu nu a fost programat pentru acest lucru.

Talamusul, o parte a creierului care se ocupă cu procesarea informațiilor senzoriale, a asociat mișcarea cu informațiile primite din timpul mersului. Când călătorim cu mașina, are loc un conflict de informații.

“În termini evoluționiști, singura cauză care poate să provoace această nepotrivire este o neurotoxină sau otravă mai pe înțelesul tuturor. Există o nepotrivire senzorială acolo. Creierul crede că a fost otrăvit, iar prima reacție firească la această situație este de a elimina otrava din organism, cu alte cuvinte de a vomita”, a declarat Burnett.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close