Antena 3 CNN Life Descoperire majoră. Ce se întâmplă în creier în momentul morții

Descoperire majoră. Ce se întâmplă în creier în momentul morții

Descoperire majoră. Ce se întâmplă în creier în momentul morții
Sursa foto: foto: Pixabay.com
29 Mai 2019   •   23:56

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Michigan au realizat un studiu menit sa elucideze misterul vietii de dupa moarte.

Pentru asta, specialistii au analizat activitatea creierului a noua sobolani inainte si dupa ce acestia au intrat in stop cardio-respirator. Animalelor le-a fost indusa moartea clinica prin injectarea clorurii de potasiu, astfel incat, desi inima li s-a oprit, creierele lor nu au murit imediat, potrivit Huffington Post.

Astfel, cercetatorii au observat ca dupa ce sangele a incetat sa mai ajunga la creier, organul a continuat totusi sa functioneze inca 30 de secunde.

„Am fost surprinsi de nivelurile mari de activitate”, a aratat Dr George Mashour, unul dintre specialistii din echipa de cercetare.

„De fapt, in timpul experientelor din apropierea momentului decesului, multe semnaturi electrice ale constiintei au depasit nivelurile atinse in timpul starii de veghe, sugerand ca, in stadiul incipient de moarte clinica, creierul este capabil de activitate electrica bine organizata”, a mai explicat Dr. Mashour.

Asadar, aceasta ar fi explicatia pentru situatiile in care unele persoane care si-au revenit din moarte clinica spun ca au intrat in contact cu „lumea cealalta”.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close