Antena 3 CNN Life Dieta cu îngheţată există. Dr. Mihaela Bilic ne spune secretul - cum facem din desertul verii aliatul siluetei

Dieta cu îngheţată există. Dr. Mihaela Bilic ne spune secretul - cum facem din desertul verii aliatul siluetei

Dieta cu îngheţată - deşi pare greu de crezut, există. În plus, ea are şi efectul dorit, ne asigură chiar medicul care a inventat această cură, nutriţionistul Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuţi din ţară. Sunt însă nişte mici reguli care trebuie respectate, pentru ca totul să meargă bine.

Dieta cu îngheţată există. Dr. Mihaela Bilic ne spune secretul - cum facem din desertul verii aliatul siluetei
Sursa foto: Mihaela Bilic/Facebook
de Milena Niță    |    28 Iul 2020   •   10:43

La noi este alimentul verii, pentru că, spre deosebire de alte ţări, în România nu găsim îngheţată iarna. Poate şi din această cauză, nu sunt puţini cei care scapă vara în cutia cu desertul delicios, divers colorat şi preparat uneori din fructe de sezon.

Secretul care face din îngheţată aliatul siluetei este cantitatea, spune medicul. "Cu un aport caloric de până în 600 de calorii pe zi, vei slăbi chiar dacă acele calorii provin din îngheţată, cartofi prăjiţi sau altceva. Şi, într-adevăr, funcţionează. Credeţi-mă!", a spus medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pentru Antena3.ro.

Secretul dietei cu îngheţată: cantitatea 

Regula este să mâncăm în acea zi/zile numai îngheţată şi în limita celor 500-600 de calorii. "În limita a 500 de calorii, poate am mânca trei ciorbe, de exemplu. Dar dacă tu hotărăşti că vrei acel aliment, mănânci acel aliment, dar să fie în limita a 500-600 de calorii. E o chestiune de cantitate. Nimic pe lume nu este fără calorii, în afară de apă. Totul are calorii, şi salata verde. Dar contează cantitatea", a explicat medicul nutriţionist.

Pentru ca dieta cu îngheţată să fie eficientă, mai este un aspect care trebuie luat în seamă, şi anume compoziţia acesteia. Regula e că îngheţata trebuie să fie cât mai simplă.

Îngheţata, printre cele mai dietetice deserturi

"E foarte prietenoasă cu silueta îngheţata, că are acest amestec de lapte cu zahăr, organismul absoarbe zahărul lent, e grăsime puţină. Dar trebuie să fie o îngheţată simplă, gen vafă, îngheţată de vanilie sau de  cacao, fără sirop, fără sosuri. În plus, ne dă o stare de bine şi e un aliment plăcut pentru vară", precizează dr. Mihaela Bilic.

Un alt avantaj al îngheţatei este acela că ea este un produs lactat care are foarte mult aer. "Dacă o laşi să se topească, vezi că în cutie rămân două degete, partea de grăsime şi zahăr e foarte puţină în îngheţată, deci are volum mare şi calorii puţintele", mai spune nutriţionistul.

Îngheţata este printre cele mai dietetice deserturi, spune medicul, şi este prietenoasă cu silueta pentru că are volum mare, este "umflată" cu aer şi relativ săracă în calorii, dacă o alegem pe cea de care avem nevoie.

Bilic: Decât jumătate de pepene verde, mai bine două cupe de îngheţată

Medicul atrage atenţia să nu cădem în capcana iaurturilor cu fructe, care sunt privite ca un aliment sănătos, dar din cauza zahărului adăugat, ele pot ajunge la caloriile unui desert. De asemenea, să fim atenţi şi la biscuiţii sau dulciurile fără zahăr. Deşi nu conţin zahăr, ele au calorii.

Şi în privinţa fructelor, se aplică aceeaşi regulă: cantitatea. "Decât jumătate de pepene verde, mai bine ai mânca două cupe de îngheţată, e mai sigur pentru siluetă", a comparat dr. Mihaela Bilic.
 

×
Subiecte în articol: mihaela bilic inghetata
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close