Antena 3 CNN Life Enciclopedia umorului de buzunar, volumul 20 din 2020, o surpriză de Sărbători marca "Jurnalul" pentru cititori

Enciclopedia umorului de buzunar, volumul 20 din 2020, o surpriză de Sărbători marca "Jurnalul" pentru cititori

Pe final de an, Jurnalul aduce cititorilor volumul 20 din "Enciclopedia umorului de buzunar". Este o carte densă în materie de glume şi bancuri şi o dovadă incontestabilă că umorul rezistă în pandemie

Enciclopedia umorului de buzunar, volumul 20 din 2020, o surpriză de Sărbători marca "Jurnalul" pentru cititori
de Georgiana Adam    |    27 Dec 2020   •   17:45

Volumul 20 este intitulat "Spa", care, în acest caz, înseamnă "Sărbători, petreceri, amuzament". 

Autorul, Ion Pecie, este petrolist de meserie, culegător de umor contemporan şi colecţionar de pălării. Colaboratorii îi cunosc pasiunea şi îi trimit, din Elveţia, Austria, Germania sau Serbia, pălării. 

Vreo 50 de astfel de obiecte îi împodobesc lui Ion Pecie locuinţa şi, uneori, capul. La firma sa mai are încă 40-50 de pălării.

Firma sa, ca şi umorul pe care îl adună în volume, este treabă serioasă: a avut în permanenţă, de la Revoluţie încoace, câteva zeci de angajaţi.

Ion Pecie se mândreşte cu faptul că n-a dat niciodată afară vreun angajat. Cât priveşte activitatea publicistică, el spune că, dintre cărţile sale, cea mai dragă îi este cea pe care încă n-a publicat-o şi care speră să fie volumul 30 din "Enciclopedia umorului de buzunar". 

De Sărbători, chiar şi în pandemie, Ion Pecie are o vorbă pentru români: "Ca să trăiască, trebuie să iubească. Cine iubeşte, trăieşre. Cine nu, există!".

 

×

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close