Antena 3 Life Greșeală fatală. Ce să nu faci niciodată când gătești cartofi. O familie întreagă a pierit înainte de cină

Greșeală fatală. Ce să nu faci niciodată când gătești cartofi. O familie întreagă a pierit înainte de cină

23 Sep 2017   •   09:09
Greșeală fatală. Ce să nu faci niciodată când gătești cartofi. O familie întreagă a pierit înainte de cină
Sursa foto: foto: Pixabay.com

O familie întreagă a pierit înainte de cină pentru că au ignorat un pericol mai puțin cunoscut.

Inainte de cina, tata Mariei, singura supravietuitoare, a coborat in beciul casei pentru a lua cativa cartofi. In momentul in care a observat ca nu se mai intoarce, sotia lui a coborat si ea si nu s-a mai intors, potrivit siberiantimes.com.

A urmat fratele Mariei si mai apoi bunica. Toti au disparut, niciunul nu s-a mai intors in casa.

Disperata, micuta a alertat autoritatile. In momentul in care au ajuns la fata locului, anchetatorii au descoperit ca de vina erau chiar cartofii pe care barbatul voia sa-i gateasca.

Cartofii erau vechi si incepusera sa putrezeasca, iar asta i-a transformat intr-o bomba chimica.

Cartofii contin solanina (un glicoalcaloid). Are o puternică actiune toxica, chiar si in cantitati mici, fiind utilizata mai ales pentru proprietatile sale ca fungicid si pesticid. Alaturi de ea, in tuberculii de cartofi încoltiti se intalneste si chaconina, un alt glicoalcaloid. In general continutul de solanină este direct proportional cu culoarea verde a tuberculilor(culoare dată de clorofilă), ceea ce duce la deteriorarea lor.

Pe masura ce cartofii putrezesc, concentratia de glicoalcaloizi creste si este raspandita in exterior sub forma de gaz letal, care poate ucide dupa primele inspiratii, cum a fost cazul familiei Chelysheva.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close