Antena 3 CNN Life Iată cum se comportă organismul unei persoane care suferă de cancer

Iată cum se comportă organismul unei persoane care suferă de cancer

Iată cum se comportă organismul unei persoane care suferă de cancer
Sursa foto: foto: Pixabay.com
29 Mai 2019   •   17:31

Cancerul,boala fara diagnostic si cea mai necrutatoare. Atunci cand o persoana sufera de acest diagnostic simte din plin suferinta organismului.

1. RESPIRATIE SUIERATOARE SAU NEREGULATA

Acumularea in exces a fluidelor nazale si a salivei ingreuneaza respiratia unui bolnav de cancer. Aceste fluide se acumuleaza in zona pieptului si ingreuneaza activitatea plamanilor.

2. MAINI SI PICIOARE RECI

Senzatia de maini si picioare reci este cauzata de proasta circulatie a sangelui in membre. Pentru a mentine caldura picioarelor si a mainilor, persoanele care au aceasta boala trebuie sa se inveleasca tot timpul cu o patura mai groasa in ideea facilitarii circulatiei sangelui

3. CONFUZIE SI DEZORIENTARE

Acest simptom este mai frecvente in cazul celor care au Alzheimer, insa si bolnavii de cancer sufera schimbari chimice substantiale in creier. Din cauza modificarilor care au loc in creierul uman, persoanele cu aceasta boala se orienteaza mai greu in spatiu si isi amintesc cu dificultate lucruri banale.

4. DEPRESIE

Depresia este o alta boala care nu se vede. Persoanele diagnosticate cu aceasta afectiune cumplita trec printr-o serie de schimbari emotionale profunde, alternand starea de apatie cu anxietate si depresia profunda. De asemenea, din cauza scaderii stimei de sine si a suferintelor sufletesti, persoana care sufera de cancer poate face miscari bruste ale corpului, ii poate respinge pe ceilalti sau le poate vorbi urat din cauza durerii prea mari.

5. SENZATIA DE GOL PE DINAUNTRU\

Conform cercetatorilor britanici mentionati la inceputul articolului, bolnavii spun ca au tot timpul senzatia de gol inauntru care alterneaza cu senzatia de prea-plin in stomac. Atentie! Aceste simptome difera de la persoana la persoana, in functie de cat de avansata este boala.

sursa: BZI

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close