Antena 3 CNN Life Motive pentru a petrece vacanța în țară

Motive pentru a petrece vacanța în țară

Odată cu pandemia de coronavirus, pasionații de călătorii au descoperit plăcerea de a petrece mai mult timp pe teritoriul României.

Motive pentru a petrece vacanța în țară
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   11:55

Chiar dacă anumite restricții se ridică în întreaga Europă, este recomandat să continui să călătorești pe plaiurile mioritice până când situația de stabilizează semnificativ. Există mai multe motive pentru care concediile acasă sunt cele mai potrivite pentru întreaga familie, dar și în cazul în care vrei să ieși din oraș cu prietenii în timpul weekendurilor. De asemenea, tot ceea ce poți descoperi te va surprinde plăcut, mai ales dacă nu te-ai plimbat prea mult prin orașele și satele din țară. Iată câteva motive care te vor convinge că vacanța în țară este potrivită pentru tine:

O poți include mai ușor în program și buget

Mai mult ca niciodată, vacanțele peste mări și țări par greu de organizat în această perioadă, atât din cauza restricțiilor cauzate de coronavirus, cât și din cauza bugetului care poate fi afectat de aceeași criză sanitară. Un concediu scurt sau o vacanță binemeritată petrecută în țară nu implică la fel de multe riscuri și este mult mai ușor de organizat alături de familie și prieteni. De asemenea, poți căuta cazare tichete de vacanta pentru a cheltui cât mai puțin în călătoria ta. În acest fel vei avea ocazia să vezi locuri noi, să ieși din monotonia orașului și a programului zilnic, fără a depune un efort semnificativ. România îți poate oferi la fel de multe atracții turistice, priveliști de neuitat și experiențe noi la prețuri accesibile și la distanțe mici față de casă.

Îți poți vizita rudele

Concediile în țară presupun și vizitarea locurilor în care încă locuiesc rudele tale, dar pe care nu le-ai văzut de foarte mult timp. O astfel de călătorie te va ajuta să te reconectezi cu timpul petrecut la țară în copilărie sau să-ți revezi unchii și mătușile din cealaltă parte a României. Aceste excursii făcute de plăcere au și valoare sentimentală înainte de toate și se pot dovedi a fi cele mai relaxante și inspiraționale activități. Dacă ai rude la Dunăre sau la mare, așteaptă vremea frumoasă pentru a pleca în aventură, iar dacă bunicii tăi locuiesc în Transilvania, profită de magia iernii cât mai e cu noi. Nu uita să iei cu tine și aparatul foto pentru a imortaliza momentele emoționante alături de cei dragi.

Vei redescoperi natura

Una dintre părțile bune ale vacanței în țară este posibilitatea de explorare. Este mult mai ușor să ieși în natură, să dormi pe munte și să faci focuri de tabără în țară, în locul cu care ești obișnuit, alături de un grup mare de prieteni. România are de oferit o sumedenie de locuri magice pe vârf de munte, în pădure sau în satele izolate. Poți pleca de acasă o săptămână cu mașina și să explorezi diferite zone ale țării. Poți dormi cu cortul alături de copii și îi poți învăța mai multe despre natură și cum să se descurce sub cerul înstelat. De asemenea, dacă ai câini ca animale de companie va fi extrem de ușor să-i iei cu tine și să le oferi experiențe de care se pot bucura din plin.

Vacanța în țară este la îndemână, se poate încadra în orice buget și te va ajuta să redescoperi zonele pe care le-ai uitat deja sau unde nu ai călcat niciodată. Fie că alegi să te plimbi cu mașina sau cu trenul, vei avea tot timpul să descoperi mai multe despre acasă.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close