Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Flori proaspete pentru mai multe zile. Ce reguli trebuie să urmăm pentru a ne bucura cât mai mult de ele

Flori proaspete pentru mai multe zile. Ce reguli trebuie să urmăm pentru a ne bucura cât mai mult de ele

Ne place să avem flori în casă tot timpul anului, chiar dacă se ofilesc repede în vază. Oana Matei a oferit câteva sfaturi pentru ca buchetele de acasă să reziste cât mai mult.

Flori proaspete pentru mai multe zile. Ce reguli trebuie să urmăm pentru a ne bucura cât mai mult de ele
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    14 Oct 2020   •   19:00

Oana Matei a vorbit la „Numai de bine” despre cum îngrijim și cum păstrăm cât mai proaspete în casa noastră florile taiate și trandafirii în vază. Cel mai important este să curățăm vaza, nu trebuie sa fie nicio frunză uscată. Acestea putrezesc și duc la alterarea plantelor. 

Apoi va trebui să curățăm partea de jos a tijei deoarece nicio frunză nu trebuie să stea în apă. După ce am făcut acest lucru, scurtăm tija, așadar tăiem 1 cm - 2 cm. Este foarte important să tăiem din prima și trebuie să avem grijă ca tăietura să fie oblică, pentru că suprafața de absorbție e mai mare și se hidrateaza mai bine. 

Putem să pregătim în casă și un amestec care să ajute trandafirii să țină mai mult. În primul rând folosim pe post de substanța care omoară bacteriile din pahar, aspirina. Pentru 250 ml de apă e necesară o pastlia de aspirină pisată. Pentru că florile au nevoie și de energie, e nevoie si de un pic de zahar. Este necesar 1 linguriță de zahăr la 1 litru de apă. Daca aveți o apă calcaroasă puteți să puneți 1 picătură de lămâie să scadă ph-ul 

Acest amestec se schimbă la 2 zile.

Flori proaspete pentru mai multe zile

×
Subiecte în articol: Numai de bine flori
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close