Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Ce îi sfătuiesc psihologii pe cei singuri de Crăciun. Ar trebui să îți dedici zilele de sărbătoare și să le petreci după propriile reguli

Ce îi sfătuiesc psihologii pe cei singuri de Crăciun. Ar trebui să îți dedici zilele de sărbătoare și să le petreci după propriile reguli

Sărbătorile de iarnă sunt așteptate cu nerăbdare de cei mai mulți dintre noi. Dar anul acesta, cu siguranță nici Crăciunul, nici Revelionul nu vor fi așa cum le știam.

Ce îi sfătuiesc psihologii pe cei singuri de Crăciun. Ar trebui să îți dedici zilele de sărbătoare și să le petreci după propriile reguli
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    25 Dec 2020   •   14:45

Faptul că nu putem petrece așa cum ne place, că nu putem fi alături de toți cei dragi sau suntem chiar bolnavi, toate acestea sunt motive de îngrijorare sau anxietate.

Constantin Cornea, psiholog: Perioada sărbătorilor este o perioadă a emoțiilor, este o perioadă în care toată lumea și-ar dori să se simtă speciali, să se simtă deosebiți, să aibă împrejurul lor persoanele la care țin.

Însă, din păcate, sfârșitul anului 2020 nu va putea să fie așa pentru toată lumea. Iar din acest motiv, multe dintre persoane ajung să se confrunte cu diferite afecțiuni.

Constantin Cornea, psiholog: Putem să spunem că în această perioadă numărul celor care suferă de depresie, de anxietate, de tulburări bipolare, a celor de care suferă de anumite tulburări de personalitate sau de comportament va fi mult în creștere.

De sărbătorile de iarnă, este foarte important ca cei singuri să primească susținerea de care au nevoie

Persoanele singure pot fi împărțite în două categorii.

Constantin Cornea, psiholog: Persoanele singure, singure, care nu au pe nimeni lângă ele, pentru că nu au un partener de cuplu sau nu au familia aproape sau nu au copiii aproape sau persoanele care se simt singure fiind înconjurate de multe persoane. În ambele situații au aceste sentimente dominante pe care le putem traduce ca și depresie sau ca anxietate.

Potrivit psihologilor, cel mai important este modul în care o persoană singură se raportează la această situație.

Ce îi sfătuiesc psihologii pe cei singuri de Crăciun

Ce îi sfătuiesc psihologii pe cei singuri de Crăciun

Acest moment din an poate fi un prilej de-a face loc unor persoane noi în viața noastră. Și nu doar pentru perioada Crăciunului și a Revelionului, ci și pentru viitor. Iar dacă chiar nu găsești pe nimeni, nu te îngrijora. Specialiștii spun că ar trebui să îți dedici zilele de sărbătoare și să le petreci după propriile reguli.

Printre recomandările lor se numără înlocuirea mâncării festive care în alți ani rămânea în farfurie cu ceva care să bucure papilele gustative, vizionarea unui film sau a unui serial sau, de ce nu, programarea sărbătorilor cu familia în iulie.

×
Subiecte în articol: Crăciun psiholog sărbători
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close