Antena 3 CNN Life Oameni Cum este să creezi ceva ce ar putea schimba lumea? Tinerii oameni de ştiinţă care demontează mitul adolescentului debusolat

Cum este să creezi ceva ce ar putea schimba lumea? Tinerii oameni de ştiinţă care demontează mitul adolescentului debusolat

Cum este să creezi ceva ce ar putea schimba lumea? Tinerii oameni de ştiinţă care demontează mitul adolescentului debusolat
Sursa foto: Foto: Youtube.com
14 Noi 2012   •   09:16

Adolescenţii sunt deoseori descrişi în mass media ca fiind agresivi, leneşi sau delincvenţi. Acelea sunt însă cazuri ieşite din comun, cazuri izolate. Există un număr foarte mare de tineri care realizează lucruri pe care alţi oameni nu reusesc să le împlinească nici într-o viaţă întreagă.

Sunt adolescenţi care reuşesc prin creativitatea şi inteligenţa lor să schimbe lumea. În materialul video de mai jos puteţi urmări interviuri cu tineri care excelează în domeniul ştiinţei şi tehnicii. Unul dintre ei a inventat un sistem de diagnosticare a cancerului mamar, alţii au creat un model de agricultură hidroponică şi un sistem de redare a imaginilor tridimensionale.


Următorul material video a fost realizat de tineri din Scoţia care au dorit să arate că percepţiile potrivit cărora adolescenţii sunt leneşi şi lipsiţi de inteligenţă sunt  false.


Google Science Fair
premiază tinerii cercetători. Competiţia le oferă posibilitatea tinerilor din întreaga lume să-şi împărtăşească şi să-şi promoveze ideile.


Brittany Wenger
, câştigătoarea marelui premiu din cadrul Google Science Fair, explică în ce constă sistemul de diagnosticare a cancerului creat de ea.


Melvin Zammit
din Malta a dezvoltat un sistem de afişare a imaginilor trimdimensionale.


În acest an, Google a creat categoria „Science în action”, care include şi un premiu în bani de 50.000 de dolari.

Sakhiwe Shongwe şi Bonkhe Mahlalela din Swaziland au creat un sistem de agricultură hidroponic care măreşte randamentul culturilor cu până la 140%.


Unul dintre membrii juriului de la Google Science Fair a fost Doctorul Albert Yu-Min Lin. Un entuziast al tehnologiei, el este şi explorator în cadrul National Geographic Society.

Rolul tehnologiei în cadrul activităţilor şcolare s-a schimbat dramatic de-a lungul anilor, aşa cum arată infograficul de mai jos.






 

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close