Antena 3 Life Oameni Eroina zilei: Adriana Preda, tânăra care le oferă şanse copiiilor din orfelinate

Eroina zilei: Adriana Preda, tânăra care le oferă şanse copiiilor din orfelinate

21 Iun 2018   •   12:19
Eroina zilei: Adriana Preda, tânăra care le oferă şanse copiiilor din orfelinate
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Viitorul copiilor care cresc în centre de plasament este pus adesea sub semnul întrebării. Statisticile negre ne arată ca doar unul din 40 de copii ajunge să se angajeze legal dupa ce pleacă din orfelinate. Motivele sunt multiple iar interesul autorităţilor aproape inexistent.

Adriana Preda este o tânără din Sfantu Gheorghe care si-a propus sa schimbe aceasta realitate trista. A renunţat la profesia de avocat pentru a le da o şansă la o viaţă mai frumoasă celor care nu au avut norocul de a creşte în condiţii normale, iar rezultatele sunt incredibile. La finalul anului trecut, asociaţia condusă de Adriana avea 1.337 de beneficiari, 340 de tineri consiliaţi psihologic şi 99 de tineri angajaţi. În plus, au fost organizate peste 200 de ateliere special pentru acesti tineri. Şi promite că nu se opreşte aici.

Adriana Preda, directorul Asociaţiei The Social Incubator a povestit care este motivul pentru care a decis să îi ajute pe copiii din orfelinate.

''Statisticile sunt triste şi îngrijorătoare. La 18 ani ei dacă nu îşi continuă învăţământul, educaţia sau îşi găsesc un loc de muncă stabil, ei sunt daţi afară din sistem. Peste 2.000 de tineri anual părăsesc sistemul de protecţie a copilului şi avem undeva la 60.000 de tineri în sistemul de protecţie. Noi am încercat să intervenim la vârsta de 16 ani pentru că ei nu au abilităţi de viaţă care să le permită să aibă această viaţă independentă. Ei nu cresc în mediul în care primesc aceste resurse'', a spus Adriana.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close