Antena 3 CNN Life Povestea omului care a reușit să slăbească 100 kg fără să țină dietă. A schimbat un lucru pe care toată lumea îl ignoră

Povestea omului care a reușit să slăbească 100 kg fără să țină dietă. A schimbat un lucru pe care toată lumea îl ignoră

Povestea omului care a reușit să slăbească 100 kg fără să țină dietă. A schimbat un lucru pe care toată lumea îl ignoră
Sursa foto: Pixabay
21 Oct 2016   •   19:13

Jon Gabriel, un american care se lupta de ani de zile cu greutatea, a luat o decizie radicala in anul 2001.Povestea sa este acum sursa de inspiratie pentru multi altii. Acum, este mai in forma ca niciodata si sustine ca nu a tinut niciun regim pentru a slabi, scrie viatasisanatate.com.

Citeste mai jos povestea sa de viata, sigur te va impresiona:

„In anul 2001 cantaream mai bine de 180 de kilograme. Incercam toate dietele posbile pentru a scapa de kilogramele in plus. Am lucrat direct cu doctorul Atkins pentru 2 luni, dar dupa ce mi-a luat mii de dolari, nu a facut altceva decat sa ma critice pentru kilogramele in plus pe care le aveam. Toate dietele pe care le-am incercat s-au incheiat la fel. Intotdeauna exista o lista cu alimentele pe care nu aveam voie sa le consum. Urmam dieta ad literam, slabeam putin si incepeam sa fiu mai increzator. Dupa aceea, in mod inevitabil clacam sau dieta pur si simplu nu-si mai facea efectul. Asa ca, puneam pe mine din nou acele kilograme intr-un timp record, de multe ori mi s-a intamplat sa fiu mai gras decat atunci cand incepusem initial dieta…Asa ca, aceasta situatie se repeta cu orice dieta, slabeam 5 kilograme si puneam 8, dupa ce ce incetam regimul.

Asa mi s-a intamplat pana in septembrie 2001, cand ajunsesem la greutatea de 185 de kilograme. Pe data de 11 septembrie, era cat pe ce sa ma aflu intr-unul dintre avioanele deturnate… Aceasta experienta a fost transformatoare pentru mine si mi-am dat seama ca nu sunt deloc fericit. Nu faceam altceva decat sa lucrez intr-un mediu foarte stresant pe care-l uram, dar totusi Universul imi daduse o a doua sansa.

Asa ca m-am decis sa fac o transformare adevarata, o data pentru totdeauna, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa tin niciodata vreo dieta. Asa ca, am incercat sa inteleg de ce corpul meu ma forta practic sa ma ingras. Am decis sa aflu ce trebuia sa fac pentru a fi din nou slab. Avea un background serios in ale biochimiei, asa ca am inceput sa petrec 12 ore pe zi cercetand totul despre hormoni, enzime, neurotransmitatori si alte substante chimice care cauzeaza luarea in greutate.

Am invatat ca slabitul nu are nicio legatura cu numaratul caloriilor, ci cu crearea unui mediu hormonal proprice in corpul tau. Cum stresul si emotiile joaca un rol foarte important in viata noastra, afectand mediul hormonal, este important sa tratezi aceasta problema a greutatii dintr-o perpectiva mai ampla, intelegand ca psihicul joaca un rol crucial in acest proces. Doar atunci vei putea rezolva cu adevarat aceasta problema a greutatii si ai mancatului in exces ( in cazul multora).

In 2 ani de zile, am slabit 100 de kilograme, fara a tine vreun regim anume. Am aceeasi greutate de 10 ani si tot nu tin un regim. Mananc ce vreau, cand vreau.

Continuarea, AICI.

×
Subiecte în articol: poveste virala
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close