Antena 3 CNN Life S-a descoperit de ce chelesc, de fapt, bărbații și cum poate fi oprit procesul

S-a descoperit de ce chelesc, de fapt, bărbații și cum poate fi oprit procesul

S-a descoperit de ce chelesc, de fapt, bărbații și cum poate fi oprit procesul
Sursa foto: foto: Pexels.com
03 Apr 2019   •   19:13

Calvitia e o problema care taie, incet, dar sigur, din increderea barbatilor.

Cum un transplant nu e tocmai la indemana, iar remediile disponibile pe piata nu sunt eficiente de cele mai multe ori, vestea unui nou tratament aduce intotdeauna incredere.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Pennsylvania au descoperit ca o proteina se face vinovata de procesul stoparii cresterii parului. Este vorba despre proteina PDG2, care va fi si tinta tratamentului la care se lucreaza.

Concret, se va urmari dezactivarea acesteia, dupa ce s-a observat ca in cazul barbatilor care sufera de calvitie concentratia ei era de trei ori mai mare decat in randul barbatilor care nu au aceasta problema, relateaza Daily Mail.

Cercetarile realizate de aceeasi echipa au scos la iveala faptul ca barbatii cu chelie au celule capabile sa "fabrice" par, insa acestea pur si simplu nu au ajuns la maturitate. Se pare ca motivul pentru care aceste celule nu se pot maturiza este tocmai prezenta acestei proteine.

In mod interesant, un astfel de medicament este deja in lucru, insa avand un cu totul altfel de scop - tratament pentru astm. A fost gandit sub forma de pastile, insa poate fi fabricat si sub forma de creme sau lotiuni, astfel incat sa poata fi aplicat pe scalp.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close