Antena 3 CNN Life Secretul lui chef Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă. Greșeala frecventă la prepararea maionezei

Secretul lui chef Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă. Greșeala frecventă la prepararea maionezei

Salata de boeuf este prezentă frecvent pe mesele românilor, în special în perioada sărbătorilor. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit secretele sale culinare.

Secretul lui chef Florin Dumitrescu pentru o salată boeuf perfectă. Greșeala frecventă la prepararea maionezei
Sursa foto: Facebook I Chef Florin Dumitrescu
de Laura Dinu    |    14 Apr 2023   •   10:51

Florin Dumitrescu a spus care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă salată de Beouf, dar și care este greșeală frecventă la prepararea maionezei. 

Salată de Boeuf - Ingrediente 

  • 300 g cartofi fierți 
  • 150 g morcovi fierți 
  • 80 g mazăre fiartă 
  • 4 ouă 
  • 80 g ardei gras murat 
  • 80 g castraveți murați 
  • 2 linguri muștar 
  • 1 lămâie 
  • 400 ml ulei măsline / floarea soarelui 
  • 300 g pulpă vită 

Salată de Boeuf - mod de preparare 

Într-o oala cu apa sărată se pune la fiert carnea întreagă, iar imediat ce carnea este gata se adaugă si legumele întregi la fiert. 

Se răcesc ingredientele și se taie totul cuburi mici. 

Pentru maioneză: se amestecă 2 gălbenușuri cu muștarul, sucul de la o lămâie și uleiul de floarea-soarelui (uleiul nu se pune tot odată, se toarnă fir subțire în timp ce se amesteca gălbenușul cu muștar, iar sucul de lămâie se pune la final când maioneza este emulsionată). 

Imediat ce toate ingredientele sunt tocate cuburi la aceeași dimensiune se amestecă cu maioneza și murăturile tocate. 

Se decorează cu ouă fierte, iar plating-ul poate diferi în funcție de imaginația fiecăruia. 

Sursa: bucataria.lidl.ro

×
Subiecte în articol: salată boeuf
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close