Antena 3 CNN Life Soluțiile la care să apelezi atunci când locul de muncă te nemulțumește

Soluțiile la care să apelezi atunci când locul de muncă te nemulțumește

Orice job prezintă avantaje, dar și dezavantaje, iar cele din urmă îți pot afecta viața profesională, iar mediul de lucru să nu fie cel la care ai visat.

Soluțiile la care să apelezi atunci când locul de muncă te nemulțumește
Sursa foto: pexels.com
de Georgiana Adam    |    13 Feb 2021   •   09:45

Așa că, atunci când ești nemulțumit de actualul loc de muncă, trebuie să iei anumite decizii cu ajutorul cărora să ieși din acest impas. Drept urmare, iată câteva dintre soluțiile pe care să le iei în considerare atunci când cariera ta se află pe o traiectorie descendentă.

Mută-te în alt departament

Dacă poziția actuală din cadrul firmei în care lucrezi nu te mai satisface, poate a venit vremea pentru o schimbare, deci e timpul să te muți în alt departament, pentru că e posibil ca rutină să își spună cuvântul și să nu mai fii la fel de motivat ca altădată. Gândește-te foarte bine ce vrei să faci în continuare și caută o oportunitate. Este foarte important să muncești într-un mediu relaxant, unde să vii zilnic cu plăcere, fără să lași stresul să îți afecteze productivitatea.

Ia o binemeritată pauză

Dacă ai avut parte de un volum mare de muncă, ai lucrat la proiecte la foc continuu, poate ai rămas peste program sau ai muncit în weekend, e posibil să fii suprasolicitat. Deci, atât psihicul, cât și corpul tău au nevoie de o pauză. Drept urmare, ai nevoie de o cerere de concediu, ca să te relaxezi și să te odihnești corespunzător, pentru că altfel vei risca să se instaleze surmenajul, iar randamentul tău va scădea considerabil. În consecință, ia-ți câteva zile libere, ca să te refaci și să te întorci la muncă cu forțe proaspete.

Tinde la mai mult din punct de vedere profesional

Poate că nemulțumirea ta față de actualul loc de muncă se trage din cauza faptului că vrei să avansezi în rang. De aceea, trebuie să îți setezi acest obiectiv profesional și să te asiguri că îl vei atinge. Muncește mai mult, fii mai ambițios, implică-te în mai multe proiecte și așteaptă să culegi roadele. Dacă vrei să avansezi în funcție, trebuie să îți demonstrezi competența, ca mai apoi să ceri o promovare.

Caută alt loc de muncă

În cazul în care ai făcut tot posibilul să treci peste această perioadă nefastă la jobul actual, atunci poate că ai nevoie de o schimbare, deci ia în considerare să îți schimbi locul de muncă. Cine știe, poate ți-ar prinde bine să faci o schimbare majoră și să alegi alt domeniu de activitate. Poate ai nevoie de o nouă provocare profesională. Să cunoști oameni noi, să ai parte de un șef mai înțelegător, de colegi cu care să socializezi mai mult sau de o mărire de salariu. Deci, gândește-te foarte bine la decizia pe care o vei lua, dacă vrei să îi mai dai o șansă serviciului din prezent sau e vremea schimbării.

Ia în calcul să devii freelancer

Dacă vrei să devii propriul tău șef și să nu mai primești ordine de la nimeni, atunci dă-ți demisia și devino freelancer. În felul acesta, îți vei stabili propriul program și vei lucra doar când vrei tu, din confortul propriului cămin, fără să te mai bată nimeni la cap. Plus că nu vei mai fi nevoit să te deplasezi la muncă, deci vei câștiga timp și vei face economii, pentru că nu vei mai cheltui bani pentru transport. Totuși, înainte să iei această decizie, trebuie să fii pregătit financiar. Pentru că există posibilitatea să nu ai constant parte de clienți sau de proiecte, bugetul tău lunar poate fluctua. De aceea, e bine să ai câteva rezerve financiare din care să te întreții, în cazul în care lucrurile nu merg conform planului.

Tu știi cel mai bine care e decizia potrivită pentru tine. Important este ca odată ce ai luat-o, să fii 100% hotărât.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close