Antena 3 CNN Life Știinţă Un mormânt vechi de peste 7000 de ani, dovezi ale celui mai vechi caz descoperit de moarte la naştere

Un mormânt vechi de peste 7000 de ani, dovezi ale celui mai vechi caz descoperit de moarte la naştere

Un mormânt vechi de peste 7000 de ani, dovezi ale celui mai vechi caz descoperit de moarte la naştere
Sursa foto: foto: Vladimir Bazaliiskii
06 Feb 2015   •   19:43

Arheologii au descoperit într-un mormânt preistoric din Siberia rămăşiţele unei tinere femei care a murit în timpul naşterii, împreună cu cei doi gemeni. Specialiştii au ajuns la concluzia că femeia a trăit acum aproximativ 7.700 de ani, fiind astfel cel mai vechi caz cunoscut de moarte în timpul naşterii şi, totodată, cel mai vechi caz cunoscut de sarcină dublă, conform inquisitr.com.

Mormântul a fost descoperit încă din 1997, într-o necropolă preistorică din Irkuţk, o localitate aflată în apropierea lacului Baikal, din Rusia. Această necropolă a primit denumirea de 'Lokomotiv' pentru că a fost descoperită la baza unui deal în timpul lucrărilor la calea ferată trans-siberiană, în 1897.

Iniţial s-a crezut că rămăşiţele respective aparţineau unei mame cu vârsta între 20 şi 25 de ani şi copilului său nou-născut. Când au examinat fetusul, specialiştii şi-au dat seama că, de fapt, erau doi copii, făcând astfel ca descoperirea lor să fie cu adevărat remarcabilă, ţinând cont de vechimea mormântului, dar mai ales de faptul că e extrem de greu pentru arheologi să identifice rămăşiţele fetuşilor.

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close