Antena 3 CNN Life Cele 3 legume care îngrașă cel mai mult. Evitați-le în diete și consumați-le în schimb pe acestea

Cele 3 legume care îngrașă cel mai mult. Evitați-le în diete și consumați-le în schimb pe acestea

Dacă sunteți la dietă trebuie să evitați anumite legume și fructe, care au multe calorii. Cartoful, consumat adesea de români, este primul în topul legumelor care îngraşă. 

Cele 3 legume care îngrașă cel mai mult. Evitați-le în diete și consumați-le în schimb pe acestea
Sursa foto: Pixabay.com
07 Iul 2020   •   06:30

”Cartoful este una dintre cele mai consumate legume, însă are multe calorii. Doi cartofi fierţi sau copţi pot avea şi 200 de calorii. Dacă facem piure nu înseamnă că mâncăm dietetic dacă adăugăm lapte sau unt pentru gust. De asemenea, dacă prăjiţi cartofii aveţi o adevărată bombă calorică indiferent că îi mâncaţi simpli sau cu friptură. (...) Porumbul are şi el 150 de calorii. Este sănătos şi multă lume îl mănâncă fiert simplu sau ca şi garnitură. În dietă trebuie însă evitat”, spune medicul nutriţionist Eva Iorţan, potrivit adevarul.ro.

Fasolea îngraşă şi ea

”100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii. Dacă mâncaţi ciorbă de fasole, fie ea şi fără carne, sau iahnie de post dublaţi numărul de calorii(...). Fasolea bătută este bună însă doar cu puţin usturoi, fără ceapă prăjită”, mai spune medicul. 

Și țelina îngrașă

”Ţelina, rădăcina de pătrunjel sau păstârnac au aproape la fel de multe calorii ca şi cartoful. Sunt sănătoase, dar dacă vreţi să slăbiţi nu le includeţi în dietă. Evitaţi-le chiar dacă le consumaţi crude în salată. De asemenea avocado, care deşi este un fruct, tot mai des este luat drept legumă. Este sănătos, dar are aproape acelaşi număr de calorii ca şi cartoful”, mai spune specialistul.

DIETĂ. Ce să mâncați

Castravetele are doar 20 de calorii. Roşiile, ardeii, brocoli, conopida sau varza pot fi şi ele consumate dacă vreți să slăbiți.

×
Subiecte în articol: alimente ingrasa dieta legume cartof fasole telina
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close