Antena 3 CNN Life Topuri Cele mai avariate mașini în România | Marca preferată a românilor conduce topul: "Șoferii sunt mai predispuși să-și asume riscuri"

Cele mai avariate mașini în România | Marca preferată a românilor conduce topul: "Șoferii sunt mai predispuși să-și asume riscuri"

Potrivit unui studiu recent, marca de mașini preferată de români este și cea mai avariată din țara noastră. Cei care cumpără mașini la mâna a doua trebuie să fie atenți la asta.

Cele mai avariate mașini în România | Marca preferată a românilor conduce topul: "Șoferii sunt mai predispuși să-și asume riscuri"
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    04 Ian 2024   •   15:54

Cele mai avariate mașini din România, sunt autoturismele marca BMW potrivit unui studiu recent realizat de carVertical. BMW este și cea mai deteriorată marcă de mașini la nivel global.

4 din 5 mașini BMW au fost implicate într-un accident. 80,3% dintre toate BMW-urile din România care au fost verificate pe carVertical fuseseră avariate în trecut. Honda (79,3%), Hyundai (71,1%), Porsche (69,6%) și Mitsubishi (68,5%) sunt, de asemenea, deteriorate des și prin urmare cumpărătorii ar trebui să fie precauți atunci când cumpără aceste mărci de mașini.

Citește și: Un șofer de taxi a urcat cu mașina pe pârtia de schi, pentru a primi mai mulți bani de la client, dar a avut parte de o surpriză neplăcută

BMW se situează în fruntea listei celor mai avariate vehicule nu numai în România, ci și în multe alte țări din întreaga lume.

"BMW este o marcă de automobile foarte căutată, dar în ciuda faptului că vorbim despre un producător de vehicule de lux, modelele mai vechi și mai accesibile ca preț sunt adesea achiziționate de șoferi tineri, fără experiență.

De asemenea, conform companiilor de asigurări, șoferii BMW sunt mai predispuși să-și asume riscuri atunci când conduc. Așadar, nu este de mirare de ce se află în fruntea listei mărcilor de mașini cu cele mai frecvente daune”, a explicat Matas Buzelis, expert auto și șeful departamentului de comunicații al carVertical.

La capătul opus, cu cele mai puține incidente în trafic în România, se află Alfa Romeo. Porsche, Jaguar și Mercedes-Benz sunt mărcile auto cu cea mai mare valoare medie a daunelor înregistrate.

×
Subiecte în articol: masini BMW avarie accident romani şoferi
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close