Antena 3 CNN Life Topuri Insula din Grecia unde se află cea mai curată plajă din lume. Foarte puțini români au auzit de ea

Insula din Grecia unde se află cea mai curată plajă din lume. Foarte puțini români au auzit de ea

O agenție de turism americană a concluzionat, în urma unui studiu, că o plajă din Grecia are cea mai curată apă din lume. Sondajul a evaluat 2,4 milioane de recenzii.

Insula din Grecia unde se află cea mai curată plajă din lume. Foarte puțini români au auzit de ea
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    22 Mai 2024   •   17:32

Agenția de turism Florida Panhandle din SUA a făcut un studiu și a concluzionat că plajele grecești au cele mai curate ape din lume.

Ei au făcut o căutare în milioanele de recenzii disponibile public de la călători, pentru plaje din fiecare colț al lumii, cu scopul de a identifica cele mai curate plaje, sondajul a evaluat 2,4 milioane de recenzii dintr-o listă de 50 de plaje de top din 75 de țări.

Conform datelor cercetării, plaja Prassa (sau Prasa) din Kimolos are cele mai curate ape din lume. Plaja Prassa este situată în partea de est a orașului Kimolos, iar caracteristica care o diferențiază este culoarea deosebită a nisipului.

În mod caracteristic, raportul afirmă: "Nu este surprinzător, așadar, că majoritatea plajelor de top din lume pentru apele lor limpezi sunt situate în Grecia, prima fiind plaja Prassa de pe insula Kimolos, apreciată în 43,56% dintre recenziile călătorilor disponibile public".

Alte plaje grecești care se află în primele zece sunt cele de la Agios Dimitrios din Alonissos, plaja Gennadi de pe insula Rodos și Agia Anna din Naxos.

×
Subiecte în articol: plaja insula Grecia Prassa Kimolos romani
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close