Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimente care NU trebuie bagate la congelator

Alimente care NU trebuie bagate la congelator

Alimente care NU trebuie bagate la congelator
de O.P.    |    30 Iun 2014   •   13:04

Poti depozita multe produse alimentare in congelator pentru a le mentine in timp, insa unele dintre ele nu trebuie sa intre niciodata in congelator pentru ca li se modifica gustul si chiar compozitia, expunand consumatorul la riscuri de sanatate. Se stie ca un produs alimentar proaspat este intotdeauna mai gustos decat unul care a stat o saptamana in congelator.

Dar asta nu inseamna ca nu-si pastreaza mare parte din nutrienti si din gust. Totusi, asupra anumitor alimente, temperaturile foarte scazute din congelator au efecte negative.

OUA
Ouale in congelator sunt niste bombe cu ceas in ceea ce priveste sanatatea. Temperatura foarte scazuta face ca apa continuta de ou sa se extinda, cauzand craparea cojii si permitand bacteriilor sa patrunda la albus si galbenus. Chiar daca nu crapa coaja, ouale decongelate si preparate un gust de cauciuc.

PRODUSELE PROASPETE
Produsele proaspete care au continut de apa trebuie sa stea departe de congelator. In aceasta categorie intra pepenii, merele, cartofii sau castravetii. Toate aceastea contin apa care ingheata in congelator iar la decongelare duce la ruperea structurii produsului, alterandu-i deopotriva aspectul, gustul si continutul nutritiv.

IERBURILE PROASPETE
Daca ierburile sunt proaspete, tineti-le departe de congelator, caci isi pierd nutrientii continuti.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: alimente
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close