Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Avertismentele cunoscutului medic Tudor Ciuhodaru despre pericolul în care se află cei care țin post

Avertismentele cunoscutului medic Tudor Ciuhodaru despre pericolul în care se află cei care țin post

Avertismentele cunoscutului medic Tudor Ciuhodaru despre pericolul în care se află cei care țin post
04 Apr 2018   •   17:04

Medicul iesean Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarma pentru persoanele care tin post in perioada dinaintea sarbatorilor pascale.

"Mai multi pacienti au ajuns la spital dupa ce au consumat preparate de post", a precizat medicul.


"Severitatea reactiilor alergice a fost variabila, de la simplu exantem alergic, eruptii maculopapuloare, pruriginoase, mergand pana la forme severe de edem Quincke cu dificultati respiratorii sau soc anafilactic. Toate aceste forme necesita de urgenta si beneficiaza de un tratament complex ce include suportul volemic si respirator, antiinflamatorii steroidiene, simpaticomimetice, antihistaminice. Prognosticul, in absenta tratamentului rapid, este rezervat iar toate cazurile de alergie severa necesita spitalizare pentru urmarirea reactiilor secundare.


Atat restrictiile cat si tipul de alimente consumate in perioada postului pot avea consecinte neplacute asupra sanatatii, ce ar putea fi cunoscute de la varsta scolii daca proiectul meu de lege ce prevede introducerea orelor de educatie pentru sanate ar fi adoptat in aceasta sesiune parlamentara", a declarat Tudor Ciuhodaru, potrivit wowbiz.ro.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close