Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Care este ingredientul esenţial pentru slăbit

Care este ingredientul esenţial pentru slăbit

Care este ingredientul esenţial pentru slăbit
05 Mai 2014   •   13:21
Fibrele ajuta la mentinerea indelungata a starii de satietate, insa eficienta lor in slabit este data de o alta proprietatea a lor, cea de a stimula productia de acetati. 

Fibrele alimentare sunt o categorie de carbohidrati care provine din plante si sunt clasificate ca solubile sau insolubile. Fibrele insolubile ajuta la prevenirea constipatiei si la mentinerea unui tract digestiv sanatos, in timp ce fibrele solubile te fac sa te simti plin mai repede, ceea ce ajuta sa controlezi cat de mult mananci si, prin urmare, cat cantaresti. Insa oamenii de stiinta au descoperit ca eficacitatea fibrelor in procesul de slabit este datorata, in primul rand, de capacitatea lor de a stimula productia de acetati. 

Dupa ce mananci fibre, corpul tau produce o substanta chimica denumita acestat care influenteaza celulele creierului responsabile de inducerea si controlul senzatiei de foame. Din acest motiv consumul de fibre este esential in procesul de slabit. Iata cateva din alimentele care abunda in fibre si care sunt recomandate, bineinteles cu moderatie, in dietele de slabit.
 

Hummus 

Semintele de naut din care este preparat humusul sunt bogate in fibre. Asadar, atat pasta, cat si preparatele de panificatie din naut sunt recomandate in curele de slabire. Atentie insa! Odata cu continutul ridicat de fibre vine si un continut ridicat de calorii in cazul preparatelor din naut. Asadar, moderatia este cheia slabitului atunci cand introduci in dieta si naut.

 

Ovaz

Aceasta cereala este ideala pentru micul dejun. O suta de grame de fulgi de ovaz contin 5,5 grame de fibre, dar si 13 grame de proteine. Totodata, fulgii de ovaz au doar 0,5 grame de carbohidrati cu absorbie rapida si 63 de grame de carbohidrati cu absorbtie lenta pe suta de grame. Astfel ca sunt ideal de consumat dimineata, cu lapte, fructe, iaurt, spre exemplu, ajutand la mentinerea senzatiei de satietate timp indelungat. 

Citeste continuarea pe Lyla.ro

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close