Antena 3 Life Viață sănătoasă Cea mai mare greșeală pe care o fac toți românii atunci când prăjesc cartofi

Cea mai mare greșeală pe care o fac toți românii atunci când prăjesc cartofi

de S.T.    |    19 Mai 2017   •   15:09
Cea mai mare greșeală pe care o fac toți românii atunci când prăjesc cartofi Foto: pixabay.com

Alimentele bogate în amidon preparate la temperaturi foarte înalte pentru o perioadă lungă de timp, precum cartofii prăjiți intens, pot crește riscul de cancer în cazul persoanelor care le consumă în mod frecvent, scrie sanatatea.ro.

Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), o substanță numită acrilamidă, produsă atunci când alimentele bogate în amidon sunt prăjite, fripte sau coapte pentru o perioadă îndelungată la temperaturi foarte înalte, poate crește riscul de cancer.

Într-o declarație care a stârnit critici din partea unor experți independenți, FSA susține că pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui să gătească alimentele bogate în amidon la temperaturi scăzute și să le mănânce atunci când acestea au o tentă aurie, nu maronie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close