Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cinci alimente care te fac mai deștept

Cinci alimente care te fac mai deștept

Cinci alimente care te fac mai deștept
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Apr 2017   •   23:22

Creierul este cel care coordonează fiecare mişcare a corpului nostru şi care ne menţine sănătatea la un nivel de echilibru. Te simţi obosit şi puterea ta de a te concentra scade, uneori? CSID.ro a întocmit o listă cu 5 cele mai utile ingrediente în sporirea funcţiilor creierului şi stimularea inteligenţei.

Cele cinci alimente sunt: peștele gras (somon sălbatic, macrou, sardine), lactatele, ficatul, cereale integrale, carnea rosie slabă.

Peştele gras (somon sălbatic, macrou, sardine)

Mai mult de jumătate din masa creierului este alcătuită din lipide, iar peste 65% dintre acestea sunt acizi graşi care aparţin familiei Omega. Aceste grăsimi sunt vitale pentru producerea şi dezvoltarea celulelor creierului, menţinând fluiditatea membranei celulare. Ele joacă de asemenea un rol imens în activitatea neuronilor. Peştele bogat în ulei - cum ar fi somonul sălbatic, tonul proaspăt şi sardinele - conţine grăsimi Omega 3 care ajută la interacţiunea celulelor creierului. De regulă este bine să consumăm cel puţin două porţii de peşte bogat în ulei pe săptămână.

Produse lactate (lapte, brânză, smântână)

Produsele lactate grase sunt deosebit de utile deoarece mai mult de jumătate din creierul nostru este compus din grăsimi. Lipsa grăsimilor cruciale poate deveni cauza diferitelor boli neplăcute, de exemplu scleroza multiplă. Mai mult, proteinele, calciul, vitamina D şi magneziul găsite în produsele lactate, joacă un rol important în stimularea activităţii creierului.

Citește continuarea pe CSID.ro

 

×
Subiecte în articol: alimente lactate
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close