Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă DIETĂ. Cum să îți menții silueta în perioada Crăciunului. Urmează acești cinci pași simpli

DIETĂ. Cum să îți menții silueta în perioada Crăciunului. Urmează acești cinci pași simpli

DIETĂ. Odată cu Sărbătorile vin și kilogramele în plus. Mesele cu familia, ieșirile în oraș și petrecerile aduc pe lângă distracție multe calorii care se văd imediat.

DIETĂ. Cum să îți menții silueta în perioada Crăciunului. Urmează acești cinci pași simpli
13 Dec 2019   •   11:47

DIETĂ. Cu toate acestea, dacă urmeazi acești pași simpli vei evita neplăcerile aduse de kilogramele acumulate în preajma Crăciunului: 

DIETĂ. 1. Plănuiește-ți mesele: încearcă să urmezi ore fixe de masă. Dacă știi că vei avea o masă de prânz sau o cină mai consistentă, ia un mic dejun mai light dar nu sări niciodată peste mese. Dacă mergi înfometat, vei fi tentat să mănânci tot ce îți iese în cale. 

DIETĂ. 2. Numără caloriile: pe cât posibil, numără caloriile consumate. Folosește o aplicație care aproximează numărul de calorii al alimentelor și nu exagera cu dulcurile sau produsele bogate în calorii precum ar fi salata de boef, icrele sau fripturile grase. De preferat este să mănânci mai caloric dimineața. De exemplu, bea-ți cafeaua lângă o felie de cozonac iar până seara vei arde cu siguranță caloriile. 

DIETĂ. 3. Alege băuturi slabe în calorii: evită sucurile cu zahăr adăugat și cocktailurile dulci. Optează în schimb pentru sucurile fără zahăr, vin alb care este mai sărac în calorii și tărie goală, fără siropuri sau sucuri dulci în combinație. 

DIETĂ. 4. Fă cât mai multă mișcare: dacă ai posibilitatea, începe-ți dimineața cu o mică plimbare iar mai apoi, după masă, ieși în parc cu familia, joacă-te cu copii sau mergi la o plimbare de seară. Îți vei ajuta digestia și vei păstra kilogramele la distanță.  

DIETĂ. 5. Nu te simți prost pentru excesul făcut la o singură masă: oricât ai mânca, nu te simți prost. De multe ori când exagerăm avem tendința să mâncăm și mai mult pentru că : „ce mai contează?”. Această mentalitate nu este sănătoasă și nu va face altceva decât să te întristeze și să îți strice starea de bine. Crăciunul este un moment de bucurie, iar câteva mese petrecute cu familia nu au cum să îți strice tot progresul făcut. 

×
Subiecte în articol: Crăciun dieta masa de Craciun
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close