Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Iadul prin care trebuie să treci pentru a arăta ca un model Victoria’s Secret

Iadul prin care trebuie să treci pentru a arăta ca un model Victoria’s Secret

Iadul prin care trebuie să treci pentru a arăta ca un model Victoria’s Secret
Sursa foto: Foto: Hepta
19 Oct 2015   •   13:12

Îngeraşii Victoria’s Secret sunt sinonimi cu perfecţiunea. Fetele sunt înalte, suple şi arată grozav în lenjerie intimă. Standardul este greu de atins şi poate părea nedrept că unele fete pot arăta aşa. Însă credeţi că este uşor?

Bloggerul fitness Poppy Cross a pus la test exerciţiile şi rutina zilnică a fetelor şi a dezvăluit pentru Daily Mail cum arată „iadul de patru luni prin care trebuie să treci ca să ajungi model VS”. Totul sub supravegherea unui antrenor personal şi nutriţionist care lucrează cu „Îngerii”.

În primul rând trebuie să ştiţi că Victoria’s Secret le cere modelelor să aibă 1,75 metri şi o talie de 60 de centimetri.
Apoi, scopul principal pentru un corp VS este să duci procentajul de grăsime din organism sub 18. O femeie sănătoasă şi în formă se încadrează între 21-24%, în timp ce un atlet se află între 14-20%. La început, Cross era aproape, dar nu chiar atât de aproape: avea o talie de 66 de centimetri şi un procentaj de grăsime de 22.
Antrenorul i-a spus că are nevoie de antrenament serios şi, în plus, ca muşchii fesieri trebuie să devină „tari ca piatra”, muşchii oblici să fie definiţi drastic pentru un aspect suplu, mai multă definire a coapselor şi muşchi pe mâini pentru linii stil Gisele.

Planul
Antrenament cu greutăţi. Genuflexiuni, flotări, fandări cu greutăţi, împingeri şi multe altele. „Am început antrenamentul uşor, cu o sesiune pe săptămână cu antrenorul, suplimentată cu 3-4 teme pentru acasă: alergări intense cu intervale, de 20 de minute, lucrul cu greutăţi în camera mea şi clase precum Pilates, box sau balet. După o lună, sesiunile cu antrenorul personal s-au intensificat la patru pe săptămână, iar temele pentru acasă au rămas. Ajunsesem ca în unele zile să am şi două sesiuni de antrenament”, a spus Cross.
Prima lună a fost extenuantă pentru Cross, care a spus că a avut nevoie de o oră în plus de odihnă în fiecare zi şi că a răcit de trei ori. Dar la sfârşitul celei de-a treia luni ajunsese să ridice 72 de kilograme, cu mult peste greutatea ei.

Dieta
În urmă cu câţiva ani, un val de indignare a apărut când Adriana Lima a dezvăluit că a trecut printr-o dietă de 9 zile doar cu lichide înaintea unui show, pentru a pierde greutatea în plus cauzată de sarcină. Cross a răsuflat uşurată când a aflat că dieta iniţială a fost solidă. Însă nu a fost una ieftină, pentru că a primit numeroase pastile şi suplimente de protenie: de la enzime digestive, la complexe de vitamine şi minerale şi chiar SeroSyn, un supliment care să îţi menţină voia bună. „Am fost la o dietă bogată în grăsimi, bogată în proteine, dar slabă în carbohidraţi. Asta a însemnat pui, peşte sau vită la aproape fiecare masă. Dacă nu tolerezi carnea, trebuie să consumi echivalentul de proteine în ouă. Orice conţine zahăr este exclus, inclusiv fructele. Prima lună am putut mânca legume. În principiu doar cele care cresc deasupra pământului. Dar apoi am promovat la dieta „pre-catwalk”, unde am avut voie să consum doar proteine şi grăsimi. Pentru a-mi păstra energia trebuia să iau două linguri de ulei sau unt la fiecare masă. Să mănânci în oraş devine aproape imposibil, iar invitaţiile la zile de naştere sau nunţi foarte dificl de onorat”, a povestit Cross.

Ultima masă a zilei este la ora 18, iar alcoolul este exclus. Adio, viaţă socială! Niciodată nu s-a simţit flămândă, doar neîmplinită înainte de a se culca.

Rezultatele
La finalul experimentului, Cross nu a pierdut deloc în greutate, însă a trecut la o mărime inferioară la rochie, a pierdut 5 centimetri din talie şi o mărime la sutien. Bonus, nivelul colesterolului a scăzut şi el. Însă timpul dedicat este ridicol, spune Cross. „E nevoie de o minte militară şi de o performanţă de atlet. Imposibil de menţinut dacă ai o slujbă şi familie sau dacă vrei să ai o viaţă socială”.
Mai mult, un doctor trage şi un semnal de alarmă: „dietele fără carbohidraţi nu sunt bune pe termen lung”.

Concluzia? Este posibil să atingi nivelul de „frumuseţe” al modelelor Victoria’s Secret, însă este greu de menţinut, iar un astfel de stil de viaţă este nerealist.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close