Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Femeile nemulțumite de sânii lor pot dezvolta boli grave. Care este dimensiunea ideală pe care și-o doresc doamnele

Femeile nemulțumite de sânii lor pot dezvolta boli grave. Care este dimensiunea ideală pe care și-o doresc doamnele

În urma unui studiu recent, cercetătorii au descoperit că nemulțumirea femeilor cu privire la sânii lor le poate aduce probleme grave de sănătate.

Femeile nemulțumite de sânii lor pot dezvolta boli grave. Care este dimensiunea ideală pe care și-o doresc doamnele
Sursa foto: pixabay.com
05 Mar 2020   •   10:23

Studiul a luat în considerare părerile femeilor din nu mai puțin de 40 de țări. Din păcate, răspunsurile au arătat că aproape 71% dintre femei sunt nemulţumite de dimensiunile propriilor sâni.

Aproximativ 48% dintre femeile interogate au afirmat că şi-ar dori sâni mai mari, iar 23% au dezvăluit că ar prefera să aibă sâni mai mici. Numai 29% dintre femei au afirmat că sunt mulţumite de dimensiunile sânilor lor.

Cercetarea a pornit de la informaţiile oferite de 18.541 de femei din 40 de ţări şi a fost făcută de peste 100 de experţi internaţionali.

Studiul face parte din proiectul Breast Size Satisfaction Survey (BSSS) privind dimensiuni, sentimente legate de propriii sâni şi sănătate.

În urma studiului, s-a descoperit că dimensiunea ideală a bustului variază în funcţie de ţară. Femeile din Brazilia, Japonia, China, Egipt şi Marea Britanie sunt cele mai nemulţumite de dimensiunea propriilor sâni.

Cea mai mare dimensiune ideală pentru sâni a fost observată în India, Pakistan, Egipt, Liban şi Marea Britanie.

Pe de cealaltă parte, femeile din Japonia, Filipine, Germania, Austria şi Malaezia iau în considerare o dimensiune a bustului mai mică atunci când vine vorba de sânii ideali.

Marea majoritate a femeilor însă, s-a arătat nemulţumită de proprii sâni. Şocul ţine de faptul că savanţii au descoperit că femeile nemulţumite de propriii sâni sunt înclinate să nu îşi îngrijească sănătatea aşa cum trebuie.

Astfel, femeile nemulţumite de sâni tind să evite să îşi auto-examineze sânii şi nu au încredere că pot să îşi dea seama atunci când intervin modificări la nivelul ţesuturilor.

”Atunci când nu te identifici cu proprii sâni, tinzi să sari peste programările pentru verificare şi îţi scapă astfel multe probleme în faza în care încă ar mai fi tratabile”, a arătat şi Sherry Ross, specialistă în obstretică-ginecologie la Centrul de Sănătate Saint John din Santa Monica.

 

×
Subiecte în articol: sani cancer boli grave
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close