Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Medic: ”Acest tip de încălțăminte reprezintă un coșmar pentru picioare”

Medic: ”Acest tip de încălțăminte reprezintă un coșmar pentru picioare”

Medic: ”Acest tip de încălțăminte reprezintă un coșmar pentru picioare”
19 Iul 2018   •   12:20

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, milioane de persoane din întreaga lume se confruntă cu dureri articulare la nivelul picioarelor, genunchii și gleznele fiind printre cele mai afectate.

De la exces ponderal până la purtarea tocurilor, de la practicarea sportului fără echipament adecvat până la accidente la schi, toate pot deteriora calitatea ligamentelor, meniscului și cartilagiilor, fenomen însoțit frecvent de dureri.

Medicii ortopezi sunt extrem de fermi și în ceea ce privește purtarea tocurilor, pe care o consideră un coșmar pentru picioare. Asta pentru că, în timp, poate produce deformări permanente la nivelul gleznei și labei piciorului.

“Nu e important doar timpul petrecut pe tocuri, contează și cât de des poartă o femeie pantofi cu toc. De exemplu, dacă o femeie stă pe tocuri zilnic, timp de o oră, în timp pot apărea probleme. De aceea, sfatul nostru pentru persoanele care preferă pantofii cu toc este să le poarte cât de puțin posibil. Dar și talpa plată a pantofilor sau a papucilor poate fi o problemă pentru că duce la creșterea presiunii în călcâi ceea ce poate provoca dureri, probleme ale gleznei și tendonului lui Achile”, afirmă medicul ortoped Tekin Kerem Ülkü, potrivit doctorulzilei.ro.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close