Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nouă alimente care nu trebuie păstrate în frigider

Nouă alimente care nu trebuie păstrate în frigider

Nouă alimente care nu trebuie păstrate în frigider
01 Oct 2015   •   23:15

Frigul poate modifica "structura" unui aliment, deteriorându-i textura, consistența și, prin urmare, gustul. Pentru evitarea greșelilor trebuie ținută minte o singură regulă: alimentele care nu sunt păstrate la rece în supermarketuri nu ar trebui să fie păstrate astfel nici acasă.

Lista cu nouă alimente care trebuie păstrate la temperatura camerei:

Roșiile - Ideea că roșiile vor avea o durată de viață mai lungă și vor fi mai tari dacă sunt puse în frigider este greșită. Nu numai că vor fi mai moi și mai făinoase, dar își vor pierde și din gust. Este recomandabil să se păstreze la temperatura camerei și să se consume când sunt pe deplin coapte sau la cel mult trei zile de la coacere. Dacă unele părți încep să se înmoaie, se pot îndepărta, iar restul se poate consuma ca suc de roșii.

Pâinea - Este un produs care nu ar trebui să fie pus niciodată în frigider. Păstrat la rece, se usucă, se întărește, pierzându-și prin urmare frăgezimea. Pentru a-i prelungi durata de viață, pâinea poate fi înfășurată într-o pânză curată și uscată sau ținută în cutia de pâine, cu un măr tăiat în două alături. Acesta absoarbe umiditatea, iar pâinea își păstrează coaja crocantă și miezul moale mai mult timp. Pâinea de formă rotundă se păstrează bună mai multă vreme decât cea de formă alungită.


Mai multe pe libertatea.ro

×
Subiecte în articol: alimente frigider
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close