Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericol, la tot pasul! Tocurile cui se pot transforma într-un inamic al coloanei vertebrale

Pericol, la tot pasul! Tocurile cui se pot transforma într-un inamic al coloanei vertebrale

Pericol, la tot pasul! Tocurile cui se pot transforma într-un inamic al coloanei vertebrale
03 Oct 2015   •   10:28

 Foarte apreciate de reprezentantele sexului frumos, tocurile cui pot deveni un adevărat inamic al coloanei vertebrale.

În primul rând organismul uman este obişnuit cu o poziţie normală, o poziţie la nivel de tocuri cui, care într-adevăr contribuie la un aspect plăcut şi conferă o siguranţă, contribuie la farmecul părţii femeieşti, duce la o modificare a arhitecturii coloanei. Cu cât tocul este mai mare, este absolut normal, corpul va adopta o poziţie de echilibru, asta implică automat o contractură musculară a musculaturii paravertebrale, automat există o presiune la nivelul discurilor şi ligamentelor interspinoase şi la nivelul articulaţiilor dintre vertebre. Este normal ca în timp aceste suprasolicitări să accentueze o boală a coloanei, o boală degenerativă”, explică Vicenţiu Săceleanu, medic şef al Secţiei de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru adevarul.ro.

Dacă nu puteţi să renunţaţi la tocurile cui, un bun remediu pentru a vă întări musculatura spatelui este înotul, însă doar în bazine cu apă dulce.

Înotul în apă dulce, nu sărată, ajută foarte mult întărirea musculaturii paravertebrale, ceea ce duce la o întărire a pilonilor de susţinere a coloanei şi bineînţeles a diminuării presiunii pe discurile vertebrale”, adaugă medicul Vicenţiu Săceleanu.

Mai mult pe adevarul.ro.

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close